O posibilă rezolvare a butonului de pornire la Note 3

Note 3-ul mi-a intrat la apă. Fără să vreau am turnat apă pe el și am observat treaba asta târziu. Băiat deștept, nu am oprit telefonul imediat ci l-am șters și l-am băgat în buzunar, crezând că așa am rezolvat orice problemă. Partea mai puțin frumoasă este că apa a intrat pe la stylus pen și-a năvălit înăuntrul telefonului. Din fabrică, stylusul avea în capăt un manșon de cauciuc, ce împiedica pătrunderea oricărui lichid la placa de bază. Numai că eu neavând telefonul “din fabrică“, ci de pe OLX, acel manșon lipsea cu desăvârșire, ca și alte bucățele de cauciuc ce ar fi trebuit să existe în telefon, plasate în locuri strategice, astfel încât telefonul să reziste în apă câteva minute.
3

Cine a desfăcut telefonul înainte a zis să nu pună acele manșoane, deoarece or fi cântărit ceva la greutate, nu știu. Bun, ajuns acasă am observat că telefonul nu funcționează cum trebuie. Adică butonul ON/OFF nu funcționa, iar telefonul ardea după 3 minute de la pornire. Atunci am descoperit că apa intrase pe la stylus. L-am desfăcut, l-am șters bine-bine, nu l-am băgat într-un bol de orez, după cum am auzit că e bine, și l-am lăsat de-o parte. Îmi comand buton nou ON/OFF din Germania, care-mi vine în 4 zile. Între timp, exact în ziua când note 3-ul s-a stricat, mi-am luat Note 4. Așadar, am avut ce telefon să folosesc, în afară de Meizu MX-5 pe care l-am înapoiat a doua zi.

Am schimbat butonul, însă problema persistă într-un fel. Adică, butonul vechi era blocat pe ON, imediat cum puneam bateria în telefon, acesta pornea. Iar butonul nu era bun de nimic. Cel nou funcționează într-o măsură. Adică pot porni telefonul de la el. Pun bateria în telefon, apăs pe buton, telefonul pornește, apoi butonul nu mai funcționează. Acum telefonul nu mai arde, îl țin pornit de 3 ore și nu se simte deloc căldură. Însă dacă vreau să aprind ecranul, degeaba apăs pe butonul de pornit, nu se întâmplă nimic. Butonul de jos, de HOME este foarte la îndemână aici, pentru aprinderea ecranului.
Însă dacă vreau să închid ecranul, nu am cum. Nici cum să repornesc telefonul sau să-i dau shut down. După căutări îndelungi despre problema mea, am descoperit un post pe XDA-Developers despre o aplicație numită Gravity Screen OFF. Aceasta îți închide ecranul telefonului imediat cum l-ai pus pe masă sau în buzunar și-l reaprinde când îl ții în palmă. Cu aprinsul și stinsul ecranului am rezolvat-o, iar pe partea cu reboot sau stingere telefon, am nevoie de alte aplicații. Bine că am telefonul rootat, deoarece acele aplicații nu funcționează decât pe telefoanele cu root instalat.

Când am întrebat la un service GSM despre reparația telefonului, cum au auzit de cuvântul magic “apă“, au zis clar și răspicat “Nu reparăm, NU se poate repara“. În urma altor căutări am aflat că se poate repara această problemă. De cele mai multe ori cu înlocuirea plăcii de bază, deoarece la noi nu-ți schimbă nimeni doar microprocesorul de pornire/ oprire (dacă acela o fi defect). Însă ca să dai 300 lei, parcă nu-i rentabil, mai ales că telefonul îmi funcționeză și așa.

Bine, în pioneze, dar funcționează. Pe viitor, dacă o placă de bază va ajunge pe la 150, maxim 200 lei, poate m-aș încumeta s-o schimb. Însă nu am garanția ca noua placă de bază îmi va repara problema. Sau, îl duc în service, vărs 500 lei și mi-l repară. Deocamdată telefonul va funcționa așa.

Treaba cea mai nasoală este că la blugi, buzunarele se fac din ce în ce mai mici, și-mi va fi incomod să umblu cu două palele în buzunare (Note 3 și Note 4). Desigur, mai există și varianta vânzării telefonului pe OLX sau alte site-uri de specialitate, însă se va da la un preț derizoriu.

L.E. În afară de descărcarea rapidă a bateriei (foarte rapidă adică, 3% pe oră), telefonul pare a FUNCȚIONA NORMAL. Adică butonul de ON/OFF funcționează și pentru screen OFF și pentru restart sau shut down. Asta după ce i-am dat un clear cache, clear dalvik, clear data, tot mai puțin sistem. Să dea Dumnezeu să funcționeze în continuare normal.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vrei afacere? Ți se vor pune bețe-n roate!

În România, dacă vrei să-ți faci o afacere, ți se vor pune bețe în roate la orice pas. Îți vor...

Nuntă fără manele

E un mit. O exista, n-o exista... Cel puţin în România, dacă nu ai tu un salam, un parizer, o...

Ce mama naibii căutăm în Afganistan?

Ieri, într-una din puținele zile când m-am uitat la TV am văzut o știre. Cum doi soldați români, alături de...

Close