O REALIZARE DE PRESTIGIU PENTRU ROMANIA!

 
 
Ieri, miercuri, Laura Codruta Kovesi a abtinut 26 voturi (iar francezul-22), în comisia pentru libertati civile si justitie (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se astfel pe locul întâi pentru ocuparea pozitiei de procuror-sef al Parchetului European.Dupa aceste doua voturi separate din comisii, Kovesi va fi propusa votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absoluta. Decizia privind-o pe Laurata Kovesi va face apoi obiectul negocierilor dintre Parlamentul European si Consiliul UE. In orice caz, zic eu, de intrezareste un succes de prestigiu pe plan european pentri Romania noastra,a oamenilor cinstiti. Chiar si Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut o primă reacție după ce Laura Codruța Kovesi a fost declarată câştigătoare la votul din Comisia LIBE pentru postul de procuror-şef european. „O exemplificare perfectă care ne vine de la Parlamentul European, care este foarte generos și ne învață că, în justiție, nu trebuie să intervină factorul politic. Ne-a făcut astăzi o demonstrație perfectă cum intervine factorul politic în această problemă. În rest, numai de bine”, a spus C. P .Tăriceanu.
 

,,În cazul în care Codruta devine procuror european, în mod normal macar sluga Tudorel ar trebui sa dispara. Ca Livulica si Tariceanu nu cred ca se gândesc la treaba asta. Înca. Hai, Codruta, ca se poate…”, a postat pe Facebook (alaturi de multi, f. multi conationali) si cunoscutul actor Florin Calinescu. Faptul ca d-na Kovesi a castigat si asa, (adica fara sprijinul Guvernului si al multor europarlamentari romani) cu un dezavantaj evident, arata un lucru bun si despre ea, si despre noi. Ultima generatie încrezatoare acasa si timorata afara, dar muncitoare pretutindeni, iata, a demonstrat si a câstigat! Se stie ca fosta sefa a DNA-ului, Laura Codruta Kovesi a fost primita cu atitudini diferite de eurodeputatii români la audierea din comisiile competente ale Parlamentului European. În timp ce Monica Macovei a încercat sa o ajute pe Kovesi sa-si împartaseasca experienta în materie de cazuri de coruptie de înalt profil si fraudele cu fonduri europene, Catalin Ivan si, mai ales, Maria Grapini au ridicat chestiuni menite sa puna sub semnul întrebarii anumite aspecte din trecutul ei profesional, scrie într-adevar, guvernul este ostil în ceea ce o priveste pe Laura Codruta Kovesi, dar nu trebuie sa fie ostil în ceea ce priveste activitatea unei institutii europene.

 

Cum a reactionat Dragnea, dupa victoria lui Kovesi!? Rares Bogdan: ”S-a prabusit în fotoliu!…” Prabusit va ramane! Acum, haideti s-o spunem deschis: trebuie sa cada Cerul pentru a se mai întâmpla ceva, vreun nedorit accident care sa o împiedice pe Kovesi sa ajunga procurorul sef al Uniunii Europene! Votul a aratat clar cine s-a temut de ea ca dracu de tamâie: PSD, ALDE, UDMR. Oare ce urmeaza? Doar tradatorii si aservitii actualei puteri o stiu sau o presupun.”Buahahahaha! Super! Sunt fan! Asa da. Va fi bairam!”, a scris Mircea Badea pe o retea de socializare, dupa votul pozitiv la Comisia LIBE. Cu toate acestea, jurnalistul a lansat un atac la adresa fostei sefe a Directiei Nationale Anticoruptie chiar înainte ca aceasta sa fie audiata de Comisia LIBE.

”Multa lume se întreaba de ce nu o sustine nimeni pe Kovesi. Eu nu am înteles ce înseamna sa o sustinem. Adica ce sa fac exact? Nu am înteles cum sa fac. Pe mine nu ma reprezinta Codruta. De aceea nu are sens chestiunea cu „reprezentantul nostru, Kovesi.” Da, pentru ‘mnealui, dl. M. Badea, si altii ca el, e greu de inteles, dar si de acceptat. In schimb, majoritatea europarlamentarilor o spun deschis: ,,Sustinem candidatul roman la sefia parchetului european. Avem toata admiratia pentru curajul Codruței Kovesi!” Ca si noi, intregul popor roman!

https://www.youtube.com/watch?v=scYQOH9zT2U
https://www.youtube.com/watch?v=vv5tBSwpA9s

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.