OARE ASA SA FIE, E CHIAR…VOCEA ROMANIEI?!

OARE ASA SA FIE, E CHIAR…VOCEA ROMANIEI?
Intamplator sau nu am vizionat, si nu odata, atat cat am rezistat, mult trambitata si mediatizata (in exces) emisiune “Vocea Romaniei”. Transmisa si retransmisa de ProTv, emisunea mi-a sugerat mai multe intrebari referitoare nu atat la concurenti, cat mai ales la cei ce-o patroneaza si o lauda, ca si cum e ceva de ne mai vazut! Dar nici genericul, mult prea pompos si fals (consider eu), nu te lasa fara intrebari.

Cat despre cei care o prezinta, prin tipete si circarii total deplasate (parerea mea), nu am nimic a spune, laudativ. N-as avea de ce, doar numai sa-i intreb: mai puteti, fratilor, sa va dati de duhul mortii, cum se spune prin popor, sa strigati si s-o faceti pe mascaricii?! Oare ceea ce ziceti ca prezentati merita atat efort?! Concurentii?

Cu unele exceptii, precum emisiunea! Toti sau aproape toti se viseaza, ba chiar se si cred deja, mari vedete, cantareti celebri sau, cum spune si genericul, VOCEA ROMANIEI! Lipsiti de simtul realitatii, nici cei carora li se spune “antrenori”(oare de ce!?), nu fac exceptie! Dimpotriva! Prin gesturi mult prea teatrale, prin emfaza si “vezi Doamne, cine suntem noi!”, ‘mnealor supradimensioneaza programul, nu ,nu de divertisment, ci…entertainment (asa-i acum la moda!), aducandu-l la un nivel de susa nereusita sau chiar, pe alocuri, de circ pentru copii! Asa bunaoara, recent, la emisiunea de vineri, supra entuziasmata de talentul unei concurente, Loredana,in extaz, a gasit de cuviinta sa-si manifeste admiratia apasand butonul cu…tocul!? Oare, ma intreb: n-o fi gasit cu altceva?! Mai… agresiv, colegul ei, Despot, l-a si stricat! Tot de… admiratie! Curios,nu?!

Pentru a nu fi interpretat drept nihilist sau, mai stii?!, un presupus… dusman al ProTv-ului, precizez inca odata, ca cele scrise sunt doar simple pareri ce-mi apartin in exclusivitate. Continuandu-le, ma mai intreb: asa zisele melodii (dar, sa recunoastem totusi) fara nicio MELODIE interpretate (sau tipate!) de majoritatea concurentilor, cine le va mai putea fredona vreodata ?! Cine le-a compus? Si vorba ex ministrului Iordache: pot fi (deveni) candva slagare?! Sunt convins ca nu!

Se vor putea ele compara cu adevaratele cantece, nemuritoare, compuse si interpretate de compozitori si interpreti celebri?! In ani s-au scris si s-au interpretat milioane de cantece pe care, in functie de preferinta, le poti fredona si acum, cu maxima placere placere. Nicicand nu vor disparea!

Asadar, Romania a avut si are numerosi interpreti, de diferite genuri muzicale, cu o valoare si talent artistic recunoscute-n intreaga lume! Adevarate VOCI ALE ROMANIEI, adevarate mandrii ale intregii natii. Acum?! Ne mandrim si ne entuziasmam, peste masura, cu “Stone cold” sau mai stiu eu cu ce?!

Pot oare acesti tineri concurenti, unii poate chiar cu ceva urme de talent muzical, sa pretinda ca-s…VOCEA ROMANIEI?! Exagerat, cred eu.

PS: Orice concurs de depistarea tinerelor talente, e binevenit. Dar fara exagerari si denaturari!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce se întâmplă cu torrentul?

Ieri seară am avut 8734634 de nervi. Jucam ca omul Max Payne 3. Şi-am ajuns undeva unde habar n-aveam ce...

Sutienul, o armă redutabilă!

Ieri după amiază a băgat nevastă-mea câteva rufe la spălat. Nimic ciudat aici, nu era ceva ce-ar fi făcut pentru...

1 mai muncitoresc

Cică era comunist să zici Întâi mai. Dar e la modă să zici 1 mai. Muncitoresc cică. Ce are a...

Close