Pasii de urmat dupa plata unei datorii importante

Restituirea unui imprumut luat de la un IFN online este una din principalele preocupari ale celor care au beneficiat de o finantare, care constata cu multumire ca si-au achitat datoria fara a fi inscrisi la Biroul de Credite, fara a fi amenintati de un executor, fara a cadea in capcana unor indatorari excesive.

Important este ceea ce decid imprumutatii sa faca dupa plata ultimei datorii pentru a-si gestiona cat mai bine bugetul.

plata unei datorii

Pasi pentru ca imprumutatii sa isi faca un plan pe termen mediu si lung astfel incat sa evite supraindatorarea sau indatorarea repetata

Pentru a evita supraindatorarea sau indatorarea repetata, este foarte important ca imprumutatii sa tina cont de urmatoarele sfaturi oferite de specialisti in finante:

  • sa isi faca un plan pe termen mediu, astfel incat sa nu apeleze la un imprumut nebancar decat in situatii cu adevarat importante, cand au nevoie de o interventie medicala, reparatie urgenta la masina sau sa achite o reparatie la casa, de exemplu;
  • sa verifice daca mai au de achitat si cat le-a mai ramas de platit, sa nu mai amane datoriile care sunt stringente si sa le organizeze in functie de ordinea prioritatilor;
  • sa elimine cardul de credit din uzul lunar, pentru ca un credit rapid va fi mult mai eficient pe termen scurt si mai usor de gestionat decat un card de cumparaturi care este foarte tentant si care genereaza costuri lunare foarte mari.

De asemenea, foarte important este sa se limiteze pe cat posibil la salariul pe care il au. O data ramasi fara resurse de bani provenite din carduri de credit si de cumparaturi in rate si cand imprumutul urgent s-a terminat de achitat, altceva nu le ramane de facut celor care si-au achitat creditele, decat sa se limiteze la salariul pe care il au.

Cu o coala de hartie si un pix in mana trebuie sa faca un calcul simplu bazat pe ceea ce castiga lunar si ce facturi au de achitat urgent, care sunt cheltuielile cu mancarea si cu produsele de igiena si de curatenie, iar dupa cateva saptamani de monitorizare corecta in acest sens, pot crea o imagine corecta privind modelul de cheltuire a banilor. Astfel isi vor da seama de unde apar problemele pe viitor si daca este necesara ajustarea bugetului pe anumite categorii de cheltuieli.

Fara doar si poate, pentru a evita supraindatorarea sau indatorarea repetata de la o finantare rapida la alta, este foarte important ca oamenii care nu se descurca din salariu. Pe de alta parte, atunci cand au nevoi stringente de la o luna la alta, sa invete sa isi gestioneze mai bine bugetul si sa se descurce cu ceea ce au si doar atunci cand este absolut necesar sa apeleze la contractarea unui imprumut urgent. Oamenii care invata sa se limiteze la salariu si sa ia imprumut atunci cand este cu adevarat necesar vor avea mai multa liniste pe plan personal si profesional.

Cei ce au nevoie de o refinantare, pot gasi informatii utile aici: https://www.kanald.ro/ce-presupune-refinantarea-unui-credit-atunci-cand-ai-istoric-negativ-de-plata-20139093

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.