Pe vremea mea…

Pe vremea mea, muzica bună însemna Roxette, Modern Talking și San Spătaru. Nu existau Delii inteligente care cântă “fără mine viața e pustiu, hai rămâi cu mă-ta“, nici “banii trage la bani, bani, bani, ca să moare din dușmani“, sau alte versuri prine de înțeles.

Pe vremea mea, actorii buni erau Alain Delon și Jean Paul Belmondo. Tocmai am revăzut “Clanul sicilienilor” din 1969, iar acum am pornit “Le Proffesional” din 1981. Filme fără efecte speciale, fără trucaje ordinare de genul “tragem 3 mii de gloanțe în VanDanmme și el nu are nici pe dracu“, fără vreun luptător de arte marțiale care dă un pumn și se scufundă Titanicul.

Pe vremea mea ne puteam plimba prin parcuri, fără să călcăm în coji de semințe, rahați de câini și prezervative folosite.

Pe vremea mea, puteai să mergi cu ITB-ul (actualul RATB) fără să-ți fie teamă pentru propriul buzunar sau fără să te gândești cu groază că se vor asculta manele la maxim, indiferent de traseu.

Pe vremea mea, copiii erau mai fericiți. Aveam fel de fel de jucării, pe care le foloseam când stăteam în casă, în caz că ploua. Altfel, cu greu ne mai luai din curte sau din fața blocului, unde ne strângeam cu toții și ne jucam “Hoții și vardiștii“, “Rațele și vânătorii” sau “De-a v-ați ascunselea“. Apropos, ultima oară am jucat șotron acum 5 ani. Voi când?

Pe vremea mea, toate mașinile de pe stradă erau Dacia și Oltcit. Dacă prindeam vreun Aro, Trabant sau Wartburg, notam în carnețel și-l arătam prietenilor a doua zi. La sfârșitul săptămânii, cine văzuse cele mai multe mașini “scumpe” – altceva în afară de Dacia și Oltcit, era ales șef de gașcă pentru o săptămână, doar era om umblat. Aveam încredere să nu ne mințim.

Pe vremea mea, eram fericiți. Eram copii și nu ne durea că a doua zi trebuie să mergem la muncă, nu aveam stresul pe care-l avem acum, nu stăteam în trafic o oră ca să mergem 3 străzi. Probabil deoarece pe vremea mea eram copii incocenți…

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.