PENTRU O VIATA SANATOASA!(2)….

Asa cum am promis in articolul de ieri iata ca revin acum cu alte sfaturi benefice sanatatii,sugerate ca si-n precedentul articol, cu multa competenta, de dr. Vasi Radulescu, fondator #leapsadesanatate(ales drept …Cel mai bun medic comunicator ,la premiile COPAC 2018).
Cititi-le,meditati si daca le considerati utile,aplicati-le in viata dumneavoastra…

 

– Simplificati-va nu complicati. Pastrati mai putine lucruri materiale în jurul dv. Reduceti cheltuielile inutile. Nu tineti la oamenii care va trag în jos cu energiile lor negative. Reduceti optiunile multiple care va solicita mintea

 

 

– Iesiti din zona de confort. Numai asa puteti evolua. Cunoasteti oameni noi, faceti lucruri noi, învatati alte si alte informatii, capatati alte si alte aptitudini.

 

– Hidratarea e deosebit de importanta. Dupa paharul de dimineata, beti apa în mod constant. Sucurile carbogazoase sunt nocive. Chiar si cele dietetice, fara zahar, cresc riscul cardiovascular.Beti apa simpla, dar tineti-va mecanismele corpului si nu exagerati.

 

 

– Daca ti face un lucru în câteva minute, abordati-l imediat si nu-l lasati pentru mâine. Asta va va da ritm si apetit pentru a face tot mai multe lucruri.

 

– Visati. Cu ochii deschisi sau închisi, visati la o viata mai buna. Veti pune bazele schimbarii si totul se va petrece asa cum va doriti cel mai tare, daca aveti mintea concentrata pe acel lucru. Cu ambitie apoi, luptati,putin câte putin, sa construiti schimbarea.

 

– Cititi în fiecare zi, cât de mult puteti. Luati o carte cu voi oriunde, la metrou, la o cafenea, la job. Ajungeti în locuri multiple fara sa va miscati din loc. Recurgeti seara la un roman usor, mintea se linisteste mai bine asa,veti dormi mai eficient.

 

 

– Felul în care va consumati o zi va arata felul în care va traiti întreaga viata. Dincolo de orice concept, sun tmari sanse sa aveti una singura. Iubiti-o si iubiti-va, iubindu-i pe ceilalti în acelasi timp.

 

-Imbratisati creativitatea. Scrieti, compuneti, inventati, desenati, imaginati, visati. Când faceti ceva creativ,viata devine mult mai interesanta.

 

– Tineti un filtru: respingeti lucrurile negative care va pot macina pe dinauntru si acceptati înauntru lucrurile pozitive.

 

– Spuneti un lucru pozitiv când ajungeti seara acasa. Da, vi se vor întâmpla multe chestiuni negative în trafic,la un ghiseu, la birou. Dar si multe pozitive. Când ajungeti acasa, povestiti ceva frumos celorlalti. Veti seta energii pozitive si veti vedea cum ceilalti se vor plia pe starea impusa de dv.

 

 

– Plimbati-va pe jos în fiecare zi. Mersul pe jos e sanatate curata. 3-5-7 kilometri, încercati sa parcurgeti anumite distante, la pas sustinut.

 

– Mai putine scuze. Ma doare una si alta, sunt obosit, nu am energie, mi-e teama, nu am chef. Pentru ceilalti,veti fi un ghimpe în pulpa degetului. Renuntati la toate scuzele si începeti sa faceti lucruri, sa iesiti din zona de confort, sa va stigati forma si ritmul, sa-i uimiti pe cei de lânga voi cu optimismul dv. Nimeni nu vrea prieteni care se plâng tot timpul.

-Încercati sa faceti cel putin o fapta buna pe zi. Exista pe undeva o compensare în viata si lucrurile vi se vor reîntoarce când va asteptati mai putin.Dar nu va gânditi ca se vor întoarce, ca aici e toata frumusetea…

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bancurile de luni

O nouă zi de luni, o nouă serie de bancuri, să începem săptămâna voioși! Un student e la examen si...

Tipuri de sisteme sprinkler

Atunci cand ai o cladire de birouri, de locuit sau administrezi o astfel de locatie, ori vrei sa construiesti una,...

CE-A FOST MAI INTAI: OUL SAU GAINA?!

  Toata lumea s-a confruntat cu aceasta întrebare de-a lungul vietii, însa raspunsul stiintific nu este la fel de raspândit....

Close