Perdele de duș pentru baia ta de vis

Alegerea unei perdele de duș nu e niciodată o treabă fără importanță și fără repercursiuni mai ales că e primul lucru pe care îl vezi imediat ce intri pe ușă.

Pentru mulți dintre noi, baia este un spațiu sacru de relaxare, înfrumusețare și încărcare a bateriilor. Este cea mai importantă și mai bine dotată încăpere a unei case. În baie ne ținem prosoapele moi, sărurile parfumate, cosmeticele, paletele de machiaj, sute și sute de lucrușoare atât de necesare în rutina zilnică stresantă din zilele noastre. Baia trebuie să emane confort, căldură, arome și culori plăcute și nicidecum umezeală sau urme de praf.

Baia, cada și perdeaua de duș

Probabil că îți iubești cada de baie ca pe propriul corp. N-ai vrea să o schimbi cu o cabină sofisticată de duș nici să te plătească cineva. Cada e cadă, poți sta în ea cu orele. Poți alunga și cele mai negre zile cu o baie cu spumă, un pahar de vin și o carte bună. Numai că uneori, când ești pe fungă, cada se transformă în cabină de duș improvizată20. Aici se observă cel mai bine importanța și utilitatea unei perdele de duș.

Cât de importantă este perdeaua de duș?

Între tine și restul băii stă minunata perdea care trebuie să fie nici prea lungă, nici prea scurtă, nici prea lată și în nici un caz urâtă sau dintr-un plastic ieftin. Perdeaua trebuie să fie impermeabilă, să nu lase un strop de apă să se strecoare dincolo de spațiul de duș. Pentru că nu există ceva mai neplăcut decât o podea umedă pe care trebuie să calci după duș. Ca să nu mai vorbim de umezeala din covorașele de baie care e aproape imposibil de eliminat. În plus, perdeaua îți oferă intimitate, este o pată plăcută de culoare care întregește armonia băii și completează frumos decorul ales cu grijă.

Tipuri de perdele de duș

Perdelele de duș sunt diverse atât ca model cât și ca material, textură, culoare, dimensiune și modalitate de prindere. Există perdele de duș din materiale textile naturale cum ar fi bumbacul, mătasea sau de ce nu, dantela, dar sunt în general foarte scumpe și destul de greu de întreținut. Cele mai folosite sunt materialele sintetice de tip nailon, poliester. Sunt mai rezistente, mai ușor de întreținut și mai ales mult mai ieftine.

Perdeaua trebuie coordonată cu tematica băii și de aceea trebuie aleasă în funcție de culoarea gresiei și faianței și a tipului de baie: turcească, baie de tip roman, japonez, colonial, minimalist, vintage. În plus, perdeaua trebuie să fie ușor de înlocuit, destul de ieftină, rezistentă la uzură și mai ales rezistentă la umezeală și tot ce înseamnă umezeală.

Magazinul de accesorii pentru baie și perdele de duș e Mecca celor care știu cât de important este aspectul și funcționalitatea băii în experiența zilnică. Așa că ar fi bine să alegi un magazin cu o ofertă bogată de perdele, sisteme de prindere, covorașe de baie și alte lucruri aparent mici dar de o importanță vitală. Tot ce ține de confortul tău psihic și de baia ta trebuie ales cu grijă! Sigur e important!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.