Pleacă Enel?

enelAm citit adineaori întâmplător că Enel își ia jucăriile și pleacă din România și Slovacia. Asta în urma scandalului cu ANRE (AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI). Avem așa ceva în țară?!
Mda, jdemii de autorități naționale, care ne fură. Toți ne fură. Absolut toți. Treaba principală a statului român este să-și fure cetățenii prin taxe, impozite, accize și legi inventate, aplicate retroactiv, cu 5-10 în urmă. Pentru că se poate. Românul nu face nimic dacă statul îți trântește o taxă numită Taxa pe aer curat, pe care trebuie s-o plătești lunar. S-o pună 100 lei lunar și să-ți ceară banii pe ultimii 10 ani.
Românul va face scandal în grupuri mici că așa ceva nu se poate, apoi va intra în case, că începe meciul sau Vocea României, sau alte emisiuni cretine.

Acum ne bucurăm că și-a făcut statul datoria.
Ce-a făcut de fapt statul? Hoțul principal s-a autosesizat că și alți hoți fură poporul. Așa ceva era inadmisibil. Trebuia să se măsurile necesare îndepărtării acestei nedreptăți. Și de aici la scandalul curent și la plecarea Enelului. Ne bucurăm de parcă am fi scăpat subit de sărăcie și corupție.
Nu mă înțelegeți greșit, mă bucur că Enelul se duce dracului. Să rămână acolo în Italia. Ce e mai nasol este faptul că nu suntem în stare să fim stăpâni în propria țară. De ce trebuie ca-n locul Enelului să vină o firmă din Germania sau din China?
China? Ce fac ăia? Au mii de roți imense de hamster în care aleargă câte 2-3 chinezi, alimentând astfel cu energie întreaga Asie? Acum vor pune câte patru chinezi în roată, ca să alimenteze și România?

Că statul român nu e-n stare să-și facă hidrocentrale pe râuri?
De ce nu se bagă bani în panouri solare? cum naiba de spaniolii ăia pe care-i privim de sus au avut 2 milioane de euro ca să-și facă centrală solară care alimentează cu energie un oraș de 800.000 de locuitori?

FURTPe principiul ăsta, dacă ne-am apuca să facem, cu 200 de milioane de euro am alimenta toată țara cu energia solară. Ba chiar am vinde-o și ăstora de primprejur. Alde unguri, bulgari, moldoveni…

Celulele fotovoltaice au ajuns chiar și la un cent bucata. Sunt făcute din plastic, nu din siliciu, sunt mai durabile și mai energetice decât cele obișnuite.

Însă lenea e mare. De ce să ne apucăm să facem noi ceva? Lasă că vin nemții sau chinezii, cu alte prețuri, mai mari ca înainte, peste 3-4-10 ani îi vom scoate și pe ăștia afară în urma unor scandaluri și după aia mai vedem.
Pe principiul ăsta se merge în continuare.

Acest material este un pamflet și va fi tratat ca atare!

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.