Portare la RDS – final

Gata! De azi am abonament DigiMobil cu minute nelimitate, atât intern, cât și extern. Bașca 5 giga de net. Și cum am pus cartela-n tabletă cum m-a putut conecta la net fără a face niciun fel de configurare.

Am aflat cum se poate face portarea asta de la Indygen la RDS.

Inițial voiam să portez cartela Indygen la Vodafone, pe cartelă. Operația mă costa 28 de lei, adică prețul unei cartele Vodafone cu număr. Pe care noroc că n-am găsit-o de vânzare la vreo 3-4 centre Vodafone.
Știți de ce am zis “noroc“? Deoarece abia la Auchan am aflat că nu-i nevoie să portez numărul de Indygen în Vodafone. Pentru că, în sinea ei, cartela e tot Vodafone.
– Doamnă, nu mă lasă la RDS cu cartela. Au zis că are pe ea doar 12 cifre, și trebuia să aive vreo 19! Codul cartelei e prea mic.
– Cartela e Vodafone. Are doar 12 cifre din cod, pentru că e micro-sim și n-au avut loc să scrie pe ea. Trebuie să-i pună codul 894001 în față și apoi va merge.

Am plecat cu inima îndoită. Eram sigur că nu va merge. M-am dus la RDS dar era coadă mai ceva ca la unt, în perioada pre-decembristă.
Așa că mi-am propus să ajung sâmbăta trecută. La ora 8:58 eram în Cora, la ușa RDS-ului. eu și încă vreo 5-6 oameni. Cred că ăia au dormit acolo, habar n-am.

M-așez la aia, se apucă să-mi facă contract nou și-n 10 minute am terminat toată treaba. A introdus codul cartelei cu prefixul pe care deja îl avea în sistem (același pe care mi l-a dat și Vodafonele) și-a mers treaba. Tanti asta de la ghișeu știa care-i treaba cu codul, că îi trebuie prefix, ceilalți la care am fost n-aveau deloc idee. Nici măcar la serviciul clienți…

Netul merge fără probleme, sunatul la fel. Nu consum eu multe minute, mai mult mi-am făcut abonament pentru net, sincer să fiu… Iar când va expira perioada contractuală de la Vodafone, să vedem, ghiciți unde mă portez cu numărul?

Să vedem ce-o fi la anul, dacă Vodafonele vrea să mă păstreze și-mi dă vreun smartphone de 5 inci moca, numai ca să rămân în rețea.

Mai auzisem că Vodafone vrea să cumpere RDS-ul. Abia după o vreme să cumpere și DigiMobil. Acum mă gândesc de ce mi-au făcut abonament doar pe 12 luni, nu pe 25, cum e aproape peste tot.

Aseară am făcut și niște teste legate de net. Nu s-a mișcat strălucit, mai ales la upload, însă, până acum cel puțin, nu am avut deloc probleme cu netul sau cu rețeaua. Îmi cer scuze de calitatea pozelor, nu mai știu cum să fac printscreen la android și am făcut poze cu telefonul…
DigiMobil

Per total sunt mulțumit de serviciu. Dacă ar rămâne așa, cu convorbiri nelimitate cu 5 giga de net și 5 euro lunar și după cele 12 luni din contract, păi ar fi extraordinar.

Prin urmare, dacă vreți un număr foarte mișto de la RDS, luați-vă o cartelă Indygen, au numere extrem de simple, apoi o portați la RDS, spunându-le că e cartelă Vodafone. Nu le spuneți de Indygen, căci nu vor ști ce să facă. Succes!

L.E. Anunta ca iphone-urile decodate cu r-sim sau gevey nu merg cu cartela DIGI si trebuiesc decodate si din pacate fac si eu parte din acea categorie. Mateiaș

Comments

comments

20 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.