Portare la RDS

asusAm fost azi să-mi portez numărul la RDS. M-am lămurit cum e cu minutele alea nelimitate pe care eu nu le vedeam deloc așa.
Sunt nelimitate, netul e 5 giga de trafic, după care va scădea la 128 kbs pt download și 64 kbs pentru download, după depășirea celor 5 GB.
Să fim serioși, chiar e nevoie de 5 GB de date pe lună? Pentru telefon/ tabletă? Dai maxim 3 filme jos… Abia papi 3 giga. Mă rog, 5 GB sunt arhisuficienți pentru oricine.
La fel, minutele SUNT NELIMITATE, atât intern cât și internațional în zona1. Alde Spania, Italia, Zona Euro în principal, apoi Canada, America, Israel, ba chiar și China din câte am înțeles.

Ai rețea la telefon peste tot în țară pe parte de voce/ sms.
Apropos, sms-urile SE PLĂTESC. Costă 0,124 cenți pe sms în Vodafone, Orange, Cosmote.

Reteaua Digi mobilă …………………………………………….. 0
Alte retele naționale de telefonie mobilă ………………………. 1.24
Rețelele mobile Digi Mobil Italia și Digi Mobil Spania …………… 4.96
Rețelele de telefonie mobilă din Europa ………………………… 8.68
Principalele rețele de telefonie mobilă din S.U.A., Canada și China .. 8.68

Nu prea mai sunt la modă sms-urile. din moment ce ai minute nelimitate, datul sms-urilor este ceva foarte puțiun uzitat. Un adevărat dezastru pentru cei ce trimit mesaje cu “Fie ca” la toate numerele din telefon, de sărbători.
Evident, mai ai nevoie și de câteva mesaje, când celpălalt nu poate răspunde, aflându-se în ședință, pe munte, pe budă, în pat cu nevasta. Dar 10 sms-uri să coste doar 12 cenți, e infim.

Până acum toate bune și frumoase. Rețea pentru date este, rețea pentru date vom avea în toată țara din vară, rămânând ca până în vara anului viitor RDS-ul să-și pună relee pentru date peste tot în țară, ca să nu mai folosească infrastructura Vodafone.

Partea cea mai nasoală a fost când am ajuns eu să-mi portez numărul.
Deoarece am cartelă Indygen. Nu se poate face această portare, de la Indygen la RDS. Cel puțim momentan nu.
Așadar, am rupt contractul pe care-l semnasem, rămânând să-mi fac abonament când se va putea face portarea.

Aici văd două opțiuni:
1) Indygenul va dispărea de pe piață, deoarece toată lumea va vrea portare de pe Indygen pe RDS.
2) Indygenul va avea aceleași tarife ca și RDS-ul. Fapt foarte puțin probabil. Vor avea ceva de muncă dacă vor vrea să rămână pe piață.

Altă chestie la RDS care nu mi-a plăcut a fost faptul că degeaba am eu 3 abonbamente la ei (cablu TV, internet și telefonie fixă), dacă-mi scot netul (care costă 50 lei lunar), atunci abonamentul la Digi Optim Nelimitat mă va costa 7 euro. Adică de la 20 (la 5 euro) la 40 lei.
Per total, abonament cu 7 euro + cablu și telefon fix va costa pe la 70-80 lei. Față de 96 cât plătesc acum, e ceva în minus. Iar netul, îl voi face la o firmă de cartier (am deja unul, plus cel de la RDS).
Per total, voi plăti mai puțin ca până acum,. având servicii mai multe (vorbesc de minutele alea nelimitate).

Rămâne de văzut ce voi face cu portarea aia, dacă-mi voi porta numărul extrem de simplu de la Indygen sau îmi voi lua un număr de genul 0772.841.903 (greu de reținut) de la RDS…

Comments

comments

49 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.