Primul zbor cu drona

Am primit în teste de la Gearbest drona Syma X5HC de ceva vreme. Însă vremea nu m-a lăsat s-o scot afară la testat. Am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, să fac treaba asta ieri. Pe o căldură insuportabilă am scos drona la plimbare la Stadionul Național.
drona

Mi-au luat câteva minute ca să-i prind mișcările de bază. Sau, cel puțin așa îmi place mie să cred. Comenzile de în sus și în jos le execută la perfecție, la fel ca și cele de fotografiere și video. Mai departe însă, mișcările de stânga, dreapta, rotire, mi s-au părut a fi… după cum vrea drona. Sau după cum zbura vântul. Deoarece drona o lua de nebună peste coclauri, fără să-mi asculte comenzile de direcție. La 100 de metri îmi asculta comenzile de urcare și coborâre la sol, ceea ce e bine, deoarece dacă nu mă asculta, cine știe pe unde ateriza.

Am să mai ies cu ea cât de curând, însă până atunci voi încerca s-o manevrez în sufragerie, să văd sigur dacă vântul era de vină pentru purtarea oarecum haotică a acesteia, sau doat calitățile mele de pilot sunt extrem de slabe.

Îmi place faptul că drona are o cameră foto/ video. Fotografiile sunt de 5 mpx, iar filmarea este HD. Calitatea nu este foarte bună, însă am văzut camere auto de 12 mpx și filmare FHD mult mai slabe decât camera de pe dronă.

Drona poate zbura 10-15 minute, iar încărcarea micuței baterii nu durează mai mult de o oră și jumătate la USB. Nu am pus-o la priză direct, de teamă să nu se strice. Pe viitor voi învăța s-o manevrez mai bine și să fac acrobații cu ea, deoarece în manual există diferite metode de-a “te da în spectacol” cu ea.

În orice caz, jucăria nu aș lăsa-o pe mâna unui copil mai mic de 7-8 ani, deoarece elicele se rotesc foarte rapid și îl pot răni. Nu este vreo dronă profesională, ci o jucărie mai avansată și mult mai ieftină decât altele vândute la magazinele din România. MULT MAI IEFTINĂ!
PICT0000

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.