Principalele diferente intre scaunele de birou

scauneNu putini dintre noi petrecem o cantitate mare de timp la birou. Iar dintre cele 8 ore, in acel spatiu, majoritatea dintre ele sunt consumate stand pe scaune. Astfel, aceste elemente de mobilier au un rol deosebit de important, pentru aceasta utilizare. Fara sa ne referim in special la modelele directoriale, care nu sunt achizitionate si folosite decat de un anumit numar de oameni, e binevenita prezentarea tipurilor si caracteristicilor principale ale acestor produse. Vezi aici o oferta de scaune de birou, ca in final sa stii spre ce sa te indrepti, si mai ales, unde!

Exista o principala clasificare intre variantele de scaune pentru birou, disponibile pentru comanda, la ora actuala:
– scaune fixe
– scaune rotative

Ulterior, putem observa ca si intre acestea doua tipuri exista multiple diferentieri si sub clasificari:
– tipul spatarului (ergonomic sau fix) si inaltimea sa
– posibilitatea reglarii spatarului
– optiunea de a modifica inaltimea sezutului de scaun, prin intermediul unui cilindru pe gaz si a unei baze plastice
– materialul acoperitor pentru invelisul sezutului si a spatarului (stofa, piele ecologica, piele naturala, etc); unele variante de scaune de birou prezinta doar o baza din lemn stratificat, lacuit (sezut si spatar)
– manerele si baza cromata sau vopsita intr-o anumita culoare
– prezenta mecanismului de balans
– culorile structurii metalice si a materialului acoperitor
– dimensiunile: latime, inaltime, adancime

Un alt punct de care trebuie sa tinem cont, ca si cumparatori, e greutatea maxima admisa de respectivele scaune de birou – ea nu trebuie sa depaseasca un anumit prag, tocmai pentru a asigura o functionare indelungata, fara defectiuni si incidente, pastrand de asemenea confortul utilizatorului si siguranta sa pe primul loc. Majoritatea acestor produse (cele ce sunt incluse in categoria de scaune fixe de birou este exclusa), se livreaza de catre comerciant demontate – procesul de montare/instalare trebuie realizat/verificat de utilizator.

E bine ca dincolo de a intelege aceste diferentieri intre scaune sa incercam sa variem pozitia pe care o adoptam pentru acest tip de munca, incat spatele (dar si organismul nostru) sa aiba cat mai putin de suferit. De asemenea, e bine ca la anumite intervale de timp sa ne ridicam de pe scaun, spre a ne intinde, a ne relaxa muschii spatelui sau bratelor, ba chiar si cei ai ochilor. Pentru a comanda modelul potrivit, descopera oferta de scaune de birou la Selgros.

Selgros Timisoara: Calea Aradului nr. 64, Timişoara
Tel. 0256 279 000,
Fax 0256 279 199

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.