Protestul și vuvuzela

A ieșit poporul la protest, contra ordonanței 13, adoptată într-o zi de marți și publicată în Monitorul Oficial la ora 01:30 noaptea. A dracu instituție a statului, ce lucrează ea la 1 noaptea pentru bunăstarea poporului român. Să-mi zică și mie cineva unde au sediul ăla deschis la orele la care bunicii se puneau la coadă la lapte în anii ’80.
Nu de alta, dar eu dacă vreau să ajung la aproape orice instituție a statului după ora 19, găsesc un lacăt mare pe ușă. Sau un paznic ce doarme și-mi răspunde în sictir cu:
– Ești chior? Nu vezi că s-a-nchis? Vino mâine dimineață!

Marți seara am ieșit și eu la protestul spontan. De ce? Pentru că a fost spontan, neorganizat. În zilele următoare nu. Veniseră galeriile (unul dintre momentele în care mi-a fost rușine că-s dinamovist) să se ia la bătaie cu forțele de ordine. În mulțime erau de marți infiltrați agenți sub acoperire. Îi vedeai de la o poștă. Peste 1,80 înălțime, spătoși, bocanci militărești și cu ochii ageri pe mulțime. Unii se plimbau printre protestatari, alții stăteau în locul strategic, fără a se mișca mult. Apoi s-a văzut câtă minte aveau și ăștia, lundu-l la poceală chiar pe șeful lor, sub acoperire.
– Maior Vulcănescu mă, handicapaților!

Însă n-am înțeles ce mama dracului caută unii cu copii de sub 2 ani la protest? Adică ce vrei să demonstrezi când ai venit cu sugarul în fața Guvernului?
– Uite-l, e mic, îi distrugi viitorul, muie Drganea?

Copiii nu au ce căuta acolo la protest
. Cei sub 18 ani și fără drept de vot. Că-n ochii statului, la 18 ani se maturizează brusc omul și poate face decizii strategice. Ieri era un copil care nu știa de nimic, azi are 18 ani, e deja bărbat. Nu, serios?

În plus, altă chestie enervantă e apariția vuvuzelelor
. Ce caută trompeta aia la protest? Înțeleg portavocea, care amplifcă vocea “rațiunii” cu “hoții, hoții” și “PeSeDe, ciuma roșie“. Însă zgomotul infernal al vuvuzelei ce anunță? Căderea zidurilor Ierihonului? Nemulțumirea că a luat Steaua gol în deplasare? Ce vrei să anunți, mă, suflător în vuvuzelă? Ce nu-ți convine? Vrei să te faci auzit? Cu rahatul ăla suflător te înjură o țară întreagă. Și protestatarii care nu-și pot auzi propriile gânduri și simpatizanții PSD:
– Uite, haimanalele. Le-a dat Soroș vuvuzele să sufle în ele. Că n-au gură!
– Așa e! Toți ăștia care au vândut țara multinaționalelor. Ăia sunt de vină!
– Și Soroș!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.