Psihoterapia individuala pentru copii, esentiala pentru depasirea traumelor emotionale

In viata fiecaruia, la un moment dat, indiferent de cat de indestructibili sufleteste ne-am considera, pot sa intervina situatii dificile, pe care, oricat ne-am stradui sa le rezolvam, avem senzatia ca nu reusim sa ajungem la liman.

Fie ca este vorba despre depresie, o stare de deprimare prelungita, stres acutizat, insomnii, tulburari alimentare, fobii de tot felul, dificultati in relatia de cuplu, dependenta de alcool, nicotina sau droguri, patima pentru jocuri de noroc sau alte situatii negative pe care nu le mai putem gestiona, ajutorul specializat, oferit de un psiholog poate reprezenta rezolvarea acestora si revenirea la o viata normala.

Daca pentru adulti decizia de a apela la un psiholog ii revine in totalitate, in cazul copiilor care trec prin anumite tulburari de comportament, au suferit diverse traume emotionale, au dificultati semnificative in relationarea cu cei din jur, intampina probleme la scoala care se reflecta in rezultate tot mai scazute sau alte situatii negative care ii marcheaza profund, parintii sunt cei care trebuie sa hotarasca ce este de facut pentru binele lor si sa fie atenti la tot ce ii afecteaza si le provoaca stari negative.

Sunt multe cazuri in care este necesar ajutorul unui psiholog pentru copii, iar rezultatele sedintelor de psihoterapie individuala pot aduce echilibru si normalitate in viata unui copil si a familiei sale. Chiar daca parintii sunt cei care isi cunosc cel mai bine copilul, uneori sunt in imposibilitatea de a gasi strategia cea mai eficienta de a-l scoate din impas pe acesta. Prin apelarea la un psiholog in Bucuresti sau in tara, prin intermediul serviciilor specializate ale acestuia,  se pot identifica acele cauze care au determinat tulburarile de comportament si suferinta copilului, odata cu aplicarea unor metode avizate de remediere a problemei.

Sedintele de psihoterapie individuala pentru copii au o abordare diferita fata de cele destinate adultilor, fiind evident mai dificil de identificat maniera de a ajunge la castigarea increderii celui mic fata de o persoana pentru el total necunoscuta, respectiv psihologul, care va avea nevoie de mult tact pentru ca cel mic sa se destainuie si sa se simta in largul lui la aceste intalniri.

Pentru o interactiune cat mai buna, sedintele se vor desfasura prin intermediul jocului, a desenelor, povestilor, jucariilor, menite sa-i stimuleze imaginatia si creativitatea celui mic, iar modul cum copilul va raspunde acestor strategii specifice varstei sale va fi edificator pentru specialist, pentru a decide pasii urmatori in terapie.

De asemenea, parintii vor fi permanent informati de catre psiholog despre evolutia copilului in cadrul sedintelor si despre modul cum trebuie acestia sa se comporte cu el, astfel incat cel mic sa revina la o viata normala si sa se bucure de copilarie, lasand in urma acei factori care i-au declansat suferinta.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.