Răceala cuprinde România!

Cum eu sunt adeptul teoriilor astea ale conspirației, hai să vă spun cum se dă în populație cu arme chimice. Azi avem răceala.
Răceala asta e ceva normal, oricine răcește dacă nu anul, măcar o dată la 2-3 ani. Cel puțin, așa era, pre vremuri. Însă de vreo 10 ani încoace, gândiți-vă mai bine. Că nu răcești întâmplător. RĂCEȘTI EXACT CÂND SUNT O MULȚIME DE CAZURI.

Eu am răcit cobză. Nu-i nimic, orice om răcește. Însă nu pare să mai fie întâmplător când din 10 inși cu care vorbesc, peste 5 să fie răciți.
– Păi e virus mă!
– Virus… Nu mai poate răci omul normal, că-i numai virus!

sick-flu-BC9098-002
De unde vin virușii ăștia așa? Nu știu care spunea că nu răcețti de la frig. Cică poți merge în tricou prin frig de -20 de grade și nu răcești. Sau că nu există răceală de la “tras curentul“.
Nu există ai stat în curent și ai răcit. Nu există răceală de la eerul condiționat, asta e o prostie crasă, ca să facă oamenii să nu cumpere aer condiționat.
auzi tu, dacă răcești c-ai stat ca bolovanul în curentul de la aerul condiționat, e un făcut, e un semn să nu iei vreodată aer condiționat acasă, că te omoară lent… Și parcă eu eram ăla cu teoria conspirației!

Am văzut de curând câteva filme având ca temă chestia asta. Sfârșitul lumii prin răceală. De la răceală ajungeau ăla la sângerări nazale apoi mureau. Iar boala, evident, se transmițea prin toate căile posibile, inclusiv pe calea aerului. Că-n apă ni se bagă fel de fel de chimicale, știm cu toții. Vezi dragă Doamne, să omoare microbii. Numai că pe lângă microbi, ne omoară și pe noi, încetul cu încetul.
Nici pâinea nu-i bună de mâncat cică. N-ați auzit că-i cancerigenă? Cum de-am mâncat pâine atâtea sute de ani și n-a mai murit nimeni de cancer.
Au apărut fel de fel de boli în ultima sută de ani. Nu amintesc aici de cele nasoale, de genul Sida (“scăpată de sub control” în anii 70 în Africa) sau Ebola, culmea, tot din Africa apărută.
Explicația e năucitoare. Că-s ăia săraci lipiți și n-au de mânca, bașca trăiesc în mizerie, de aia apar fel de fel de boli. Culmea, cum dracu n-au murit chinezii ăia de trăiesc în tomberoane de Sida și Ebola mă?

Și revin la răceala asta. Nu zic că-i musai mâna criminală a guvernului, însă e prea de tot ca an de an, primăvara, peste jumătate din oameni să răcească. Acum 20 de ani nu era așa, să mă ierte Dumnezeu. Răceai de la frig sau de la curent sau că strănuta unul pe tine. Acum, chit că stai în casă, cum ai deschis geamul nițel, te-a luat răceala. Sau gripa, sau virusul, spuneți-i cum vreți.

Altă teorie a conspirației susține că medicamentele (unele extrem de scumpe) împotriva răcelii, te fac bine. Însă, se știe din bătrâni că orice răceală simplă, trece “de la sine” în 7-10 zile. Una mai grea trece în 2 săptămâni. Aerul curat, primăvara, va face minuni, grăbind însănătoșirea. Iar cu medicamente, surpriză! Timpul de însănătoșire va fi egal!

Cel puțin asta susțin gurile rele. Eu iau medicamente contra răcelii, nu mă ascund. Mai mănânc și lămâie cu zahăr, mai fac și plimbări și consum la o răceală 2 pachete de șervețele umede pentru suflat nasul. Nu suport să suflu nasul cu șervețele uscate, deoarece nasul își pierde din elasticitate și fac răni la nări. Asta și pentru că îmi curge nasul în veselie la o răceală.

Și mergând pe aceeași idee, a mai observat cineva că, de la o vreme, iei răceala doar de la ăla de-are aceeași grupă sanguină ca a ta?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
BANCURI CU ….MOLDOVENI!

Asa cum ne-am obisnuit, iata, se apropie weekendul si odata cu acesta, vine si relaxarea! Firesc, nu pot lipsi asadar,...

Diferențele dintre enduro și motocross

Zilele trecute am trecut pe la vechiul meu prieten, Ștefan. Urmărisem la televizor mai multe curse de motociclete și n-am...

Aventuri de la muncă

Primele episoade Continui seria de povestiri de la muncă, deoarece în lunga pauză de scris pe această temă s-au întâmplat...

Close