Recomandări filme

Am cam lăsat-o moale cu filmele în ultima vreme, însă tot am trei filme să vă recomand.

1) Grand hotel Budapest.
ghbFilmul e comedie. Un gen de comedie ușoară, însă pare mai așa… sărit de pe fix. Aduce a Sin City, a Bunraku sau… mai era unul. Cu niște fete, una dintre ele când cânta, altera timpul, toți erau vrăjiți de vocea ei de sirenă. Mă rog, îmi scapă numele.
Nu e fantastic, dar e filmat în același stil. Sincer, habar n-am cum îi zice acestui stil, însă eu l-aș cataloga gen pop-art (părere proprie).
Este vorba de un hotel și despre un hamal. Angajat de mic (14-15 ani?), Moustafa devine mâna dreaptă a lui Gustave, un afameiat și jumătate, elegant, pompos, uns cu toate alifiile, care se făcea plăcut aproape oricui. Un gen de filfizon arătos care îți răpea nevasta de lângă tine, o băga în pat și tu te bucurai prostește.
Pelicula este povestită de Moustafa bătrân, care-și depăna tinerețile petrecute în jurul hotelului.

În anii 30, începe războiul (cică naziști pe acolo), fortându-l pe Moustafa să apeleze la domnul Gustave și la farmecele acestuia, deoarece nu avea viză de ședere în țară.

Un film comic, ciudat, dar care mi-a plăcut foarte mult. La sfârșit a devenit emoționant. Un film pe care ar fi păcat să-l ratați.

2) The Physician.
phUn film superb, cotat cu doar 7.3 pe imdb. Filmului i-aș da un 9.8. Da, știu, toți ne naștem critici de film. Pentru mine, filmul este o capodoperă!
Prezintă viața lui Rob, un tânăr orfan, a cărui mamă moare de apendicită, care fuge alături de un doctor ambulant al Angliei anilor 1000. Pe atunci nu prea existau doctori, iar medicamentele se vindeau din căruță, majoritatea fiind făcute din untură de pește, rădăcini de plante și Dumnezeu știe ce alte ingrediente ciudate.
Doctorul ambulant, care-i devenise între timp (în 10 ani cât au stat împreună) cel mai bun prieten, îi apare cataractă la ambii ochi. Devenise aproape orb. Nimeni nu știa leac pentru această boală. Însă, cineva le spune că există un doctor care vindecă această boală. Evreul îi se zicea. Pleacă la evreu, dau o căruță de bani și acela îi redă vederea bătrânului. De atunci, Rob dorește să devină studentul lui Ibn Sina, profesorul Evreului. Însă asta nu se face așa ușor Ibn Sina fiind în Orientul îndepărtat, unde creștinii nu aveau voie.
Un film excelent, pe care-l recomand cu căldură tuturor!

3) A Million Ways to Die in the West. (Urma scapă turma)
Apărut de vineri în cinematografele românești, comedia asta m-a făcut să râd zgomotos, deranjând ceilalți privitori. Replici tâmpite, glume de șantier, tot tacâmul. Exact filmul de care ai nevoie într-un sfârșit de săptămână.
Seth MacFarlane joacă rolul unui oier pămpălău, fricos și de umbra lui. Exact în ziua când acesta este împușcat în picior de un cetățean supărat deoarece oile lui îi mâncaseră iarba, tipului i se dau papucii de iubita lui. singurii lui prieteni erau aun alt pămpălău ca și el și iubita aceluia, cea mai folosită prostituată a orașului. IAr pe faza asta s-au făcut glume cât pentru un sfert de film. Aia nu voia să facă sex cu iubitul ei până la căsătorie, în schimb și-o punea cu peste 20 de indivizi slinoși pe zi. Rar un umor d-ăsta!
În orășel apare însă și Anna (Charlize Theron), nevasta celui mai de temut pistoral din Vestul Sălbatic. Însă ea vine incognito în oraș, fără ca lumea să știe cu adevărat cine este. Se infiripă o frumoasă poveste de dragoste între acesta și oierul nostru, povestre presprată de împușcături, glume nesărate, aluzii sexuale și o mulțime de morți stupide. Atât de stupide, încât acolo în oraș dacă nu murea minim un om pe zi, ceva era în neregulă.
Filmul merită văzut împreună cu prietenii sau cu iubita (dacă aveți femeie tot-teren, altfel glumele i se vor părea prea tâmpite). Mulțumim Ro Image pentru film!
am

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
M-am apucat de “Clanul Soprano”

Având în vedere că serialele pe care le urmăresc au luat vacanță până prin martie (sau tocmai în septembrie 2019...

Cum să faci bani din jocuri online și care sunt avantajele acestora

Din moment ce trăim într-o societate modernă, chiar și industria cazinourilor a  avut parte de schimbări, printre cele mai importante...

Orășenii vor la țară iar țăranii la oraș

În articolul trecut, Marc spunea că mai există extrem de puține dispensare în sate. Asta față de acum 30 de...

Close