ROMANIA ARE SANSA SA REVINA LA NORMALITATE!

Traim intr-o lume unde inmormantarea conteaza mai mult decat mortul, nunta mai mult decat adevarata iubire (daca e?!), fizicul mai mult decat inteligenta. Convetuim de ani buni intr-o cultura a ambalajului care dispretuieste continutul! Si totusi, traim! Cum?

Lesne de raspuns: ca vai de noi! In nesfarsite convulsii sociale, in ura si dezbinare, in minciuna si furt la drumul mare si intr-o permanenta grija a zilei de maine! Ne amagim cu vorbe goale si speram mereu ca adevarul sa fie adevar, iar legea, lege. Dupa cca. 18 luni de mitinguri pasnice, acum iata, c-au degenerat. Protestele tensionate de miercuri seara din Piata Victoriei au adus si continua sa aduca, din tara dar si din strainatate, critici dure la adresa autoritatilor.

Brutalitati excesive, imbranceli, jigniri, sprayuri lacrimogene si zeci de persoane, inclusiv un jurnalist german, agresate si saltate-n duba jandarmeriei. Asa a aratat si s-a vazut in lumea intreaga seara de 20 iunie a.c.in Piata Victoriei! Asa a fost unul dintre cele mai tensionate proteste din ultimii ani. Ecourile se cunosc, sunt jalnice! Reuters bunaoara, compara actuala situatie din Romania cu cea din Turcia sau Ungaria!

Modificarile aduse Codului de procedura penala fac parte dintr-o campanie legislativa a PSD-ului de a stopa ceva ce considera ca ar fi o conspiratie. Interventiile PSD-ului asupra sistemului judiciar au declansat cele mai mari proteste de la caderea comunismului in 1989“, noteaza agentia sus amintita.

Este “un varf al crizei” si “ultima mutare” dintr-o drama regionala care dezvaluie fragilitatea democratiilor poscomuniste din Europa de Est“, conchide autorul articolului citat de Reuters. Acum, dupa ce mai marele Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, se pare ca in partidul de guvernamant se pun la cale si alte procedee “legale” menite sa salveze nu numai onoarea sefului suprem, dar si modificarile propuse Codului, implicit legilor ce i-ar feri pe “conducatorii iubiti” si acolitii lor, de alte griji, facilitandu-le astfel libertatea deplina de actiune!

Totusi Opoziția (cea care e, asa cum e!) i-a cerut lui Liviu Dragnea să demisioneze din funcția de președinte al Senatului și să se retragă din viața publică, după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman. Însă liderii PSD continua sa faca scut în fața președintelui și susțin că sentința este nedreaptă. “Este o decizie nedreaptă. Nu e însă o decizie definitivă și cred că atunci când va fi o decizie definitivă, toți cei acuzați în acest dosar vor fi achitați. Nu putem discuta despre o retragere dintr-o funcție, cât timp nu este o decizie definitivă”, a spus senatorul PSD Daniel Breaz, la Digi 24.

La randul sau d-na prim ministru sustine ca Liviu Dragnea este nevinovat: “Cred cu tărie în nevinovăția președintelui PSD și îl asigur de toată susținerea mea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților – aceasta este singura atitudine corectă pentru respectarea prezumției de nevinovăție, așa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343.

Tot premierul mai considera ca “Cei care cer demisia președintelui PSD înainte de pronunțarea unei decizii finale încalcă grav Constituția României, Directivele Europene și standardele Comisiei de la Veneția, care garantează toate prezumția de nevinovăție. Guvernarea PSD-ALDE rămâne unită, obiectivele noastre, angajamentele noastre, determinarea noastră rămân aceleași. Vom realiza programul de guvernare și vom duce până la capăt angajamentele pe care ni le-am asumat în fața cetățenilor, uniți și puternici în fața tuturor piedicilor puse de cei care nu doresc binele acestui popor”.

Pe de alta parte, liderul Mișcării România Împreună, fostul premier Dacian Cioloș, spune că un om cu două condamnări în Justiție nu poate să dicteze politica penală a statului român. “Pentru binele acestei țări, pentru a rămâne într-o ordine legală și morală, șeful Camerei Deputaților trebuie să renunțe la orice pârghie de putere. Demisia ar putea fi o șansă și a celor de la putere pentru a renunța la manipulări, agresivitate și polarizarea României doar pentru apărarea cu orice preț a unui vătaf. România are șansa să revină la normalitate. Avem nevoie de o nouă clasă politică. Una onestă, profesionistă și cu bun simț. Trebuie să ne redescoperim decența. Trebuie să ne oprim din goana asta de a modifica legi pentru a salva politicieni. Avem nevoie de o justiție nu numai independentă dar și profesionistă”, a scris dl. Cioloș pe Facebook.

Ludovic Orban, PNL: “România nu mai poate fi sufocată de un individ și de clanul său dominant”. Președintele PNL i-a cerut la rândul său demisia lui Dragnea. “România nu mai poate fi sufocată de un individ și de clanul său dominant al cărui singur scop este să-și scape pielea subordonând instituțiile statului român și interesele tuturor cetățenilor. Liviu Dragnea trebuie să-și dea demisia din toate funcțiile publice pe care le ocupă. De un an și jumătate gruparea lui Dragnea încearcă să răstoarne ordinea instituțională și constituțională a acestui stat, călcând în picioare valorile democratice și angajamentele strategice ale României”, a transmis L. Orban într- un comunicat de presă. Ceva mai concis, dar la obiect, fostul Presedinte Traian Basescu a transmis: “Daddy, pricepi că nu mai poţi administra discreţionar ţara?!

Peste 7.000 de persoane au protestat si aseara în Piața Victoriei din Capitala. Proteste similare au fost și la Cluj, Sibiu, Timișoara, la Iași si Brașov. Oamenii și-au exprimat, din nou, nemulţumirea față de modificările aduse de parlamentari, luni seara, Codului de Procedură Penală si au cantat apoi la unison “Dragnea, mulți ani primească!….

Surse: tv, Platforma “Republica”

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Băi Blogatule, HUOOOO!

Șoc și groază! Blogatu și-a luat huiduieli mai ceva ca-n piața Universității. Totul a pornit de la o reclamă pe...

Accesoriile, cadourile ideale pentru cei dragi – Differenta te inspira

In prag de sarbatoare este forfota mare in magazine. Toata lumea cauta cadoul perfect pentru cei dragi. Ajung sa cumpere...

Numai filme proaste

N-am mai făcut joia cu filme de-o bucată bună de vreme. Asta deoarece am dat numai de filme proaste. În...

Close