Să facem ceva! Cu bere, muncă și voie bună!

Hai să vedeți de unde sare irepurele printre spanaci. Tocmai din China!
Și am zis că aici e de mine. Să muncesc alături de un prieten. Cu bere și voie bună. Cel puțin asta-mi doresc. Rămâne să vedem ce și cum.
Ideea a pornit de la faptul că anul ăsta Cristi va împlini venerabila vârstă de 40 de ani. Și ce credeți că vrea el drept cadou?

O călătorie în care îmi propun să cunosc 10 oameni noi, să văd 10 locuri speciale, să citesc 10 cărţi fundamentale şi să scriu 10 întâmplări care m-au marcat.

Zece oameni noi, numai buni de pus pe rană;
zece locuri speciale;
zece cărți fundamentale;
Zece întâmplări care l-au marcat.

Adică per total 40 de chestii. Fix câți ani va face.

– Bine mă, face 40j de ani, ce treabă are asta cu berea, munca, voia bună și altele?

Păi să vă explic. Chinezu are nevoie de un om care să-l însoțească în această călătorie. O călătorie legendară ca aceea a lui Heineken. Unde el va face parte din juriu.
heineken
Adică berea e asigurată. Pe drum, în somn, la plecare, la venire. Ba chiar o să ne scăldăm în bere. Uite asta poate fi una din cele zece experiențe care l-au marcat. Ce Cleopatra cu baia de lapte? Chinezu cu baia de bere. Adică o să le dea peste bărbi și mustăți ălora de la ZZ-Top, căci se lăudau că spală bărbile cu bere.

– Și de ce te-ar lua tocmai pe tine, mă planto?

De ce să nu mă ia? Că idei am. Și cunoștințe despre natură și geografie (cum naiba ies eu din cartierul Militari mă?). Și-l pot ajuta cu niște idei despre cărți fundamentale, precum și locuri unde să ajungem. Oho și încă ce locuri am de ajuns… De ați rămâne cu gurile căscate. Dar rămân secrete, cel puțin până ajungem noi acolo și facem poze pentru posteritate.
Uite de exemplu, o idee. Să ajungem în Venezuela. În parcul național Canaima. Pe muntele Auyantepui. Și de acolo să privim în jos, la cea mai mare cascadă din lume. Angel Falls adică.

Cu o înălțime de 979 de metri înălțime și o cădere de apă de 807 metri. Adică e atât de înaltă cascada, încât apa nu ajunge jos șiroaie, ci doar vapori de apă. Ca un fel de umidificator natural imens.

– Bine mă și ajungi să-i fii coleg da? Ce se întâmplă cu brandul Spanac? Îl Chinezărești?

Un brand pentru a deveni puternic are nevoie de ajutor. Dacă voi fi coleg al Chinezului, nu înseamnă că Spanacul dispare. Ba chiar va prinde rădăcini mai puternice. Și va fi de muncă. Nu e ușor după cum ați crede. Este muncă de cercetare, muncă de aducere aminte (mă, unde voiam eu să merg când eram mic?) și alte alea. Și cu voia bună cred că se subînțelege.

Să ai bere cât cuprinde, să te duci în călătorii extraordinare, muncind, ce poate fi mai mișto? Nu că te duci la muncă fluierând a voie bună?

Și uite ce zice Cristi la el:

A fi coleg de blog cu mine pe chinezu.eu înseamnă, în esenţă, două lucruri mari şi late: 1. Mă ajuţi să fac documentarea pentru anumite postări de mare angajament (o să apari la autor, absolut firesc) 2. Să scrii anumite texte care ţi se potrivesc şi despre care cred eu că eşti mai potrivit/ă să le scrii.

Adică exact ce fac și acum, da? În plus, voi fi și plătit. Evident că este o poziţie plătită. Căci, pe lângă alte beneficii certe pe care o să le ai fiind alături de mine la bine şi la greu 2.0, cum ar veni :D, vorbim, totuşi, de o muncă serioasă pe care o vei face. Drept pentru care trebuie să discutăm de nişte bani. Adică, pentru hateri, pișcoturile mi le voi cumpăra singur. Pe lângă punga de semințe…

Asta pe lângă călătoriile de care vă spusăi și de berea ce va curge valuri. Să aruncăm cu ceva bere de pe cascadă, să PLOUĂ CU BERE jos? Uite altă idee de experiență marcantă. Ploaia cu bere…

Bun, cu ocazia asta să vedem care ar fi călătoria în care mi-aș dori să merg eu. De mic am vrut să ajung în Delta Dunării. Am auzit că e foarte mișto, dar plin de țânțari. N-ar fi călătoria vieții mele, nu am vise așa ușor realizabile. Mi-aș dori să călătoresc în toată țara. Să mă încarc spiritual în mânăstirile Moldovei. să mă bucur de peisajele munților noștri. Aș merge pe jos toată Transalpina, cu poze și filmări din 2 în 2 minute. Indiferent că mi-ar lua 3 zile.
Aș merge pe jos tot litoralul nostru. Chit că-s unele porțiuni în care n-ai cum să mergi pe nisip. Cum e la Costinești, o bucată de plajă e inexistentă. În stânga ai valuri, iar în dreapta ai stâncă. 3 metri pe care orice curajos inconștient ar trebui să-i facă.
Apoi aș pleca în jurul lumii. Să am destui bani de haleală.

Alt drum pe care aș vrea să-l fac. Să ajung în America, prin Rusia. Prin strâmtoarea Bering. Să fac poze la tot sătucul Diomede.
diomede

Apoi din frigul polar să ajung pe plaja Baldwin din Maui.
baldwin beach

Apoi și mai la vale, altă jumate de glob, până în Polinezia Franceză…
polinezia

N-aș face genul de călătorii “normale”. Să ajung pe Empire State Building. Să ajung pe Turnul Eiffel. Să văd Amsterdamul.
Astea sunt chestii pe care le vede orice om cu ceva bănuți de călătorii. Eu unul m-aș duce în cele mai inacesibile locuri din lume. Insula Paștelui? Du-mă acolo.
Aș vrea să fiu al patrulea om care ajunge în Groapa Marianelor, pe fundul Challengers deep.

Aia ar fi călătoria mea legendară. În jurul și-n interiorul lumii.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.