Să fim mai buni? Sanchi, dă-i în cap la bulangiu!

De acum 2000 și ceva de ani, a venit un ciumeg și ne-a spus să fim mai buni, să nu iubim aproapele și chestii de genul ăsta. Zic ciumeg în sensul bun, deoarece omul care-a zis asta este zeu, Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Că unii nu cred, că alții cred, e treaba lor, nu mă bag în polemici religioase, deoarece nu-i treaba mea. Eu cred.

funny-bears-fight-1Sunt de acord cu unele chestii, însă cu altele nu. De exemplu, ne zice să întoarcem și celălalt obraz. Păi da, acu 2000 de ani, ăla îți dădea o palmă, apoi întorceai obrazul, îți mai dădea una și gata, a doua zi erați iar prieteni la cataramă și mergeați împreună la pescuit, la bar… Acum nu mai e așa deloc. Dacă întorci obrazul, ăla îți mai dă și-un pumn, un scuipat, niște înjurături de mamă și morți. Iar a doua zi tot orașul te va ști că ești un tâmpit. Că ai stat smirnă când ăla te bătea și te scuipa. Vor râde curcile de tine, copiii din cărucioare vom umple pamperșii de atâta râs, vei fi arătat cu degetul și bătut cu pietre.

E bine să fii tolerant, însă până la un punct. În România însă, dacă te înjură careva, tu-i vei da direct în cap:
– Du-te bă bulangiule d-aici. Japiță ordinară!

Însă, treaba nu se termină aici. Nici pomeneală. A doua zi, dacă-l vezi pe stradă, iar îl iei la șuturi, atât fizice, cât și verbale. Pentru că, din păcate, așa e omul!

Dar hai să facem și ceva bun, dacă tot ne place atâta să ne războim. Hai s-o facem cu cap, poate ne alegem cu ceva din asta. Ce ziceți de un concurs? Care are talent la scris domnule? Ăla eu, ăla eu!
Ce aveți de făcut?
cadou-cu-prosecco-sunshine-cod-14pb14Scrieți un articol în care să specificați faptul că cei de la Gourmet Gift oferă un premiu firmelor care comandă cosuri paste, pentru angajați și colaboratori, în perioada 17 martie – 15 aprilie. Pe 23 aprilie se va sfârși iureșul cu Paștele, iar prin tragere la sorți se extrage firma care-și va primi înapoi banii consumați prin cumpărături (în limita a 10.000 lei).
Știi cum e, decât să dai prime câteva milioane fiecărui angajat, îi iei un coș de Paște, îl fericești că a primit ceva și tu-ți poți recupera banii!

– Bun și eu ce am de câștigat din asta? veți întreba.
Că doar n-am încredere în voi să faceți așa reclamă pe degeaba, poate vă căpătuiți cu-n Galaxy Note 3. Ce ziceți?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.