Samsung va pierde bătălia finală?

Acum 10 ani dacă îmi spuneai că Nokia va dispărea de pe piața telefoanelor mobile, ți-aș fi râs în nas, spunându-ți “nebun“. Însă nebunia a fost de partea conducerii Nokia.
Conducere care a crezut că va rezista avalanșelor de terminale cu Android, rezistând eroic alături de Apple și al său nou iOS (apărut în 2007 în versiune finală)
Pentru că au crezut în Symbian, aceștia au pierdut lupta pentru supremația în domeniu. Nu numai că au pierdut lupta, dar aproape au dispărut de pe piață, la un moment dat.
Cu linia Lumia aceștia au mai rezistat câțiva ani, însă bătălia era deja pierdută, așa că au fost nevoiți să vândă către Microsoft partea de telefonie mobilă.
Acum Nokia scoate câteva modele de telefoane dual sim, deloc pretențioase, cu tehologia existentă acum 10 ani. Cam dificil pentru un fost gigant.
Însă, ca și Ericsson sau Ziemens, aceștia s-au axat pe alte produse.

Revin la vremurile moderne, unde Samsungul este pe primul loc. Și nu doar la telefoane mobile, ci și la TV-uri, precum și alte electronice.

Acum Samsungul a început să scoată modele noi în fiecare an, după cum făcea HTC-ul anii trecuți, scoțând o dată la câteva luni alte 2-3 modele de telefoane. Nu mulți spuseseră atunci că HTC-ul va da faliment. Nu a fost așa, din fericire, deoarece acum se așteapă HTC 10 la fel de mult ca iPhone 7. Mai multe telefoane înseamnă și mai mulți cumpărători, mai ales când prețul acestora ori scade, ori telefoanele noi vin cu câte vreo inovație în domeniu.

Și așa, la multe telefoane, o altă industrie care prosperă este cea a acesoriilor de mobile. Și aici nu vorbesc neapărat de căști, ci de accesorii de protecție. folii de sticlă și carcase, care să prevină crăparea ecranului telefonului când acesta va cădea invariabil pe asfalt. Deoarece nu e om în viața asta care să nu fi scăpat (voit sau involuntar) vreodată telefonul din mână, de pe birou etc. Zilele trecute m-a întrebat un amic de unde își poate lua o husa galaxy j5 de calitate, deoarece abia își cumpărase telefonul și era tare mândru, fiind primul lui smartphone. A zis că e timpul să renunțe la Nokia dual sim, mai ales că a terminat colaborarea pe 2 ani o anume firmă de telefonie mobilă, de care am scăpat și eu și mă simt liber, aproape ca pasărea cerului.

Și decât să stăm să ne uităm ca gagiul din poza de mai jos, în timp ce telefonul cade parcă expre, cu ecranul în jos, acum ne putem lua carcase din astea de protecție.
scared

Pentru că fața asta am avut-o și eu când am simțit cum îmi scapă telefonul din buzunar. Deh, telefon mare (Note 3), cam greu să nu-ți scape din buzunarul unde puneai odinioară micuțul Panasonic A100.

Și acum știu că tehnologia asta, oriunde va ajunge și oricât de mari vor face telefoanele, tot va exista acel ceva care să te ajute să nu spargi acel smartphone destul de costisitor. Și dacă cu 30 lei protejezi ceva ce costă 500 lei (schimbatul unui ecran), merită cu vârf și îndesat investiția. Unde mai pui c-o poți și personaliza?
j5

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.