Scoala de ghicitorie

Nepota-meu e in clasa intai. Asta dupa ce a fost anul trecut in clasa zero. De la anul se va incepe scoala direct din fasa, astfel incat la varsta de 10 ani, copilul sa fie doctor docent in fizica nucleara, recunoscut pe plan mondial. La clasa zero faceau liniute, bastonase, cerculete si carligute. Acum in clasa intai au inceput cu ghicitoria. La anul, in ritmul asta, vor da in ghioc, oase de castor si ochi de nutrie inecata. Profesorul Dumbledore va fi atat de mandru…
wizard
Mai tineti minte problemele acelea spinoase, cu 5 muncitori sapa un sant de 12 metri in 3 ore. In cat timp vor sapa doar 3 muncitori un sant de 15 metri? sa se rezolve aritmetic. Da, pe vremea mea erau probleme tovarasesti cu sapat de santuri si ridicat blocuri… Acum sunt altele, cu tras fire de internet, cu cabluri coaxiale, cu imbarligaturi complexe.
Si ca tot am zis de scoala de ghicitorie, sa va spun cu ce exercitii a venit asta mic acasa, de si-a lasat parintii masca.
ghicitorie

Copilul a vrut sa faca exercitiul numarand pe degete.
– Nu pe degete! spuse invatatoarea.
– Cu liniute e voie?
– Nici cu liniute, nici cu degetele, nici cu numaratoarea! Faceti totul mental!
– Cum adica mental?
GHICITI!

Deci copiii trebuie în clasa 1 să ghicească. Păi clar că-n ritmul ăsta, în clasa a doua vor ști și unde se află Elodia! Pentru că din țâșpe mii de copii pe care-i avem acum în școli, dacă fiecare ghicește câte o locație și se fac cercetări acolo, se va găsi Elodia.

Așadar, nu vă temeți! Viitorul este pe mâini bune. Acum avem în țară și Școala de ghicitorie!

Comments

comments

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
VINE, VINE 1 MAI

Chiar daca mai sunt 2-3 zile pana de 1 Mai, la noi "distractia" (ca sa nu zic, dezmatul sau... dezinhibarea!)...

ANIVERSARE FEROVIARA!…

Punct de referință în istoria CFR-ului.Ieri,15 februarie , dragi prieteni feroviari si cititori ai blogului,s-au împlinit 51 de ani de...

Sex în timpul sarcinii? Ce, sunteți tâmpiți?!

Văd că lumea încă n-a înțeles cum e treaba cu sexul. Adică na, știm cu toatele să stăm crăcite sau...

Close