SEO on site și SEO off site. Sfaturi utile pentru un rank mai bun în motoarele de căutare.

Search Engine Optimization - Magnifying Glass

Despre SEO – Guest Post Ovidiu Drobotă (Webfrog.ro)

Înainte de toate, aș dori să preciez că acest articol este un pic diferit față de celelalte articole care vorbesc despre SEO în WordPress. SEO (Search Engine
Optimization) nu înseamnă doar un plugin instalat în panoul de control WordPress. Trebuie să aveți în vedere mai multe chestii și nu în ultimul rând, regulamentul impus de Google.

Page Rank.
Page Rank-ul (Google) este unul dintre cei mai importanți factori în SEO. Crește accelerat atunci când numărul de link-uri ”dofollow” este din ce în ce mai mare în conformitate cu site-ul tău. Link-urile ”nofollow” au și ele un semnal important, doar că nu furnizează Page Rank.
Dacă dorești să crești în Page Rank, nu este vorba numai de link-uri în blogroll. Uneori, link-urile din blogroll în exces, pot avea un impact negativ asupra site-ului tău. Asta și datorită faptului că unii bloggeri folosesc prea multe tag-uri în postările lor.
Link-uri Google Plus.
Link-urile de Google Plus sunt un semnal destul de important și ajută foarte mult când vine vorba de autoritatea domeniului. Ele nu furnizează Page Rank, dar ajută la indexarea articolelor și sunt luate în considerare pentru că Google Bot face crawl și pe postările Google Plus. Cu cât obțineți mai multe link-uri în rețeaua Google Plus, cu atât mai bine…

Taguri.
Un tag crează o pagină, iar acea pagină creată de tag, poate fi considerată conținut duplicat. De ce? Pentru că transmite Page Rank, iar acest lucru încalcă liniile directoare de calitate Google.
Nu este indicat să folosești prea multe tag-uri. Numărul maxim de taguri ar fi 3-4. Oricum ele nu fac nimic din punct de vedere SEO. Înainte, tag-urile aveau alt rol în motoarele de căutare. Google și-a schimbat radical structura și algoritmul, deci tag-urile nu mai sunt luate în considerare.
Directoarele de articole.
Pe Internet sunt multe directoare de articole. Aceste directoare de articole permit utilizatorilor de Internet să scrie articole cu un link sau mai multe link-uri legate de site-ul lor. Nu este indicat să folosești directoarele de articole pentru că sunt considerate o formă de Link Building. Există un Penguin creat de Google care monitorizează tot ceea ce ține de SPAM. Asfel, riști să fii penalizat de Penguin, iar site-ul tău nu va mai apărea în motoarele de căutare.

Directoarele Web.
De asemenea, nici Directoarele Web nu sunt indicate pentru construirea de link-uri. Ele încalcă cu siguranță liniile directoare de calitate Google. Există videoclipuri pe Internet create de Matt Cutts (șeful echipei WebSpam Google) care oferă multe informații necesare cu privire la SEO. Canalul este oficial pe YouTube (numit Google Webmasters) și în fiecare săptămână apar noi videoclipuri.
În concluzie, cele mai relevante link-uri sunt acelea care provin din articole naturale de blog-uri sau link-urile de BLOGROLL. Vă recomand un o firmă WEB de programare (WEBFROG.RO) care se ocupă cu: creare site, realizare magazin online, web design, SEO și multe alte servicii care îți îmbunătățesc site-ul. Ca exemplu: validări CSS/HTML, defecte design; erori link-uri; optimizare mobil/tabletă; validare Cross-Browser și funcționalitate website.
Încă un avantaj disponibil prin firma WEBFROG: poți solicita o analiză GRATUIT pentru site-ul tău, iar în decurs de maximum 72 de ore, îți vor disponibiliza rezultatul cu toate greșelile care aparțin de site-ul tău, plus sugestii de îmbunătățire.
Numele meu este Ovidiu Drobotă și sper că ți-a plăcut acest articol. Happy Search Engine Optimization!

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.