Septic man

Am văzut un film foarte mișto. Septic man. E scârbos, plin de sânge, vomă, canale. Însă e drăguțel.
Într-un orășel, s-a infectat apa, 120 de oameni fiind infectați cu zeci de boli, câțiva murind în chinuri groaznice, dând afară din ei pe ambele părți.
Singurului om angajat cu curățarea canalelor i se oferă 20.000 de dolari să rămână în oraș și să rezolve problema, în timp ce restul cetățenilor erau evacuați de urgență. Omul care-l “angajase” pentru treaba asta, i-a garantat că după ce va reuși să rezolve problema, va mai primi 180.000.

Jack, omul nostru, rămâne în urmă, în timp ce nevasta, însărcinată, pleacă cu restul orașului.
Gagiul se afună în canale și cade într-un rezervor de apă, fără posibilitatea de-a ieși. Se rănește și la cap cu ocazia asta. După o zi, în care tot urlase după ajutor, neauzindu-l nimeni, chepengul de la rezervor se deschide și apare un tip cu dinții de metal, slab, chel și bolnav mental. Mușcă aerul de 2-3 ori către Jack, care cerea ajutor să poată ieși, apoi închide chepengul.

În rezervorul ăla erau vreo două scurgeri. Jack încearcă să intre într-una, însă un cadavru ise de acolo, împins de ape. apoi, mai urmează unul. Ambele în stare avansată de putrefacție.

– Uite problema! Cadavre în apa potabilă! Asta era nenorocita de problemă! începe Jack să strige.
Găsește un robinet și-l învârte, închizând astfel ca apa infectată să se scurgă în rezerva de apă. De-a lungul a câteva zile, un alt flăcău deschide chepengul și aruncă înăuntru cadavre. Erau doi nebuni care ucideau oameni și-i aruncau acolo, ambii locuind în subteran. În timpul ăsta, apa aia infectată îl transformă pe Jack într-un monstru bubos, cu oarecare probleme mentale. Avea vedenii, mânca șobolani ca să-și potolească foamea și setea.

Filmul este vizual scârbos, ceva în genul Creep, când curățau gagii canalele. Într-un final, nebunul chel îl omoară pe celălalt, apoi încearcă să-l omoare și pe Jack. Însă acesta, reușește să-l dovedească pe nebun.
Printr-o viziune bolnavă, cel care-i oferise bani să rămână în urmă, să rezolve problema îi spune pe unde să iasă. Tipul deja murise, căutându-l pe Jack și dând de cei doi nebuni.
septic-man Apoi vine nevasta lui Jack să-l caute. Toți oamenii reveniseră în oraș, deoarece robinetul fusese închis, deci apa potabilă era acum sigură. Nevastă-sa încearcă să-l scoată de acolo, însă se sperie de cum arăta soțul ei.
– Jack, hai, să mergem la un spital, să mergem acasă!
– Jack… e acasă! Pleacă de aici!

Plânge femeia, închide chepengul, apoi inundă tot rezervorul. De la presiunea aia a apei, Jack reușește să rupă grilajele și să iasă pe scurgerea care da în râu.
Acolo urlă și sperie doi pescari care fug speriați.
Filmul se termină cu primarul care anunța la televizor că totul e OK, apa poate fi băută, folosită la gătit și la duș, punând întrebarea:
– Unde e Jack?

Are o oră și 22 de minute, însă merită să-l vedeți, numai să vă țină stomacul. Având în vedere că mintea mea e deja sărită de pe șine de ceva vreme, filmul mi-a plăcut. Nu extrem de mult, însă mi-a plăcut și ca idee și ca realizare.
În rolul lui Prosser, omul de-l plătise pe Jack să rămână, l-am recunoscut pe Moartea din Supernatural, iar gagiul solid, fratele chelului nebun este canadianul din Sherlock Holmes, Robert Maillet.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
NU MAI EXISTA SPORT IN GAZETA SPORTURILOR?!

Despre absenta, devenita se pare cronica, a unor importante informatii din lumea sportului ce-ar trebui sa fie nu?, o... prezenta...

Ești român! Ți-e rușine de condiția ta? Ți-e rușine că ești țăran?

Hai să discutăm despre altă temă tot timpul la modă. Ești român? Perfect! Ești de-al nostru. Dar ți-e rușine să...

CE- I PRIN NORME SI ACTE, NU- I SI- N REALITATE!…

  In urma nu prea cu multe zile,  intreaga prersa din Romania publica, chiar pe primele pagini, ca, gata...,, de...

Close