Stadionul național, închiriat ca o damă de consumație

Stadionul național al României, numit chiar Național Arena, nu este un stadion de fotbal. De sport adică. Este un spațiu de închiriat oricui are bani. Adică un fel de târfă de lux, dacă-mi permiteți grosolana comparație.
Pe acesta stadion se poate juca doar fotbal. Nu există pistă pentru atletism, nu există groapă de nisip, loc pentru săritura în înălțime, nu există nimic decât gazonul de fotbal. Însă, pe acest teren de fotbal (repet, doar pentru fotbal), se pot ține diverse evenimente, pentru cei cu dare de mână, de exemplu, un concert Rolling Stones. A, vrea Guță să concerteze pe Național Arena?
– Cum să nu, boss, marcă banu’ și se rezolvă.

Părerea mea este că acest stadion, dacă tot l-au făcut de fotbal și l-au numit Național Arena, să fie pentru meciurile de fotbal ale echipei naționale. Aia prăpădită pe care-o avem. Dar atât. Sau, să se țină chestii legate de sport, după cum am zis.
Că orice stadion de fotbal care se respectă, are și-o pistă de atletism în jurul lui, e partea a doua. Că noi, românii, amărâți așa cum suntem, nu avem decât pentru fotbal, e altă mâncare de pește.
Stadionul_National

Însă, la noi, mai nou, va avea Steaua toate meciurile (așa se preconizează) pe Național Arena. Ceea ce, mie nu mi se pare normal. Nu e normal ca o echipă de club (numită Steaua, Dinamo, Rapid, Leii din Șocariciu) să nu-și poată susțină meciurile de divizie pe teren propriu, ci doar pe Stadiuonul Național. Acest stadion îl consider a fi doar pentru meciurile echipei naționale, dacă alt sport nu se poate (nu e construit și pentru alt sport).
Da, există aceeași chestie și pe Wembley, care nici el nu are altceva în afară de gazonul special pentru fotbal. Dar dacă tot s-au băgat jdemii de milioane de euro în construirea acestui stadion, de ce nu l-a făcut… polisportiv?
Acum, stadionul nostru național este un fotbalist care ascultă manele. Adică ce aduce bani în țara asta. Maneaua și fotbalul. Așa am ajuns. Rușine!

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.