Țara lui “a furat dar a și făcut”

În continuare suntem, din păcate, țara lui “a furat dar a și făcut“. Și-am revăzut acest aspect urât odată cu alegerile. Indiferent de culoarea politică, primarii au fost realeși, în ciuda neregulilor, uneori grave.
Un violator de minore a fost reales. Alți oameni fără multă carte au fost realeși în funcția de primar al unor comune. Ca să înțelegeți mai ușor, urmăriți reportajul de mai jos.

Vedem la cald reacțiile oamenilor de la țară:
– Apa e bună, uite ce bună e, e dulce, ce mă interesează că primarul nu vrea să bea un pahar.
– Ce, n-are voie omul să dea și el o bucă? Curva aia e de vină c-a stat.

Victima e vinovată. Că a stat, că era atrăgătoare, că se machia, ca să sucească mințile lu’ domn primar, săracu’. Care, na, e și el om, nu e Dumnezeu. Îl înțelegem, bietul de el. Nu e nicio diferență între cazul acesta și atâtea cazuri de accidente auto soldate cu victime, unde șoferii unor bolizi de lux sunt nevinovați, iar morții erau ba beți, ba drogați, ba foști pușcăriași, ce să mai vorbim, pleava societății.

Acum, după ce-au trecut stările febrile cu alegerile, au începul să se arate “vitejii“. Că dacă ieșeau ei, curgea lapte și miere de la cișmele. Care, apropos, unde sunt toate cișmelele care erau până mai deunăzi în parcuri? Au fost luate și vândute la fier vechi. Și e treabă mai veche, nu de anul ăsta, că ar fi focar de infecție cu coronavirus o cișmea publică.

Aceleași promisiuni le auzim an de an, mai ales când vin alegeri. Că totul va fi minunat, vom ajunge și noi, “o țară ca afară“, salarii omenești, locuri de muncă pentru toată lumea, fără corupție la nivel înalt, aceleași și aceleași mincini de care ne-am săturat.

Suntem, probabil, singura țară din lumea asta unde cel care a ieșit primar era închis pentru corupție. Apoi, chiar anul acesta, a ieșit primar unul care… murise de vreo 10 zile. “A fost primar bun, cum să nu-l re-alegem“, au fost vocile din localitate, aproape la unison.

Și ne mai întrebăm dacă mai suntem normali. Nu, am acum convingerea că nu mai suntem deloc normali. Și altă întrebare este dacă ne vom “mai face bine vreodată“. Nu cred. Pesimism sau nu, însă asta e convingerea mea. Că nu ne vom mai face bine.

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
FUFOrial – detergent

Stai toată ziua ca un trântor? O freci la rece? Tai frunză la câini? Tragi mâţul de coadă? Freci menta...

Dilema verii

Vara mai ales se consumă multe lichide. Asta se ştie. Numa că de vreo 2 zile mie mi se întâmplă...

Există berea perfectă?

Un vechi banc spunea că la o conferință despre bere se strânseseră toți boșii de la cele mai importante firme...

Close