Tatuajele sunt pentru curve, pușcăriași și marinari!

Românul (și nu numai) a rămas cu vechea concepție, că tatuajele sunt pentru curve, pușcăriași și marinari. Până acum 10 ani, dacă vedeai pe cineva cu tatuaj, era clar pârnăiaș. Marinar mai rar, că ăla e plecat pe mări și oceane, nu are ce căuta-n mijlocul Bucureștiului, ziua-n amiaza mare.
Iar dacă vedeai o fată cu ceva tatuaj? Curvă șantieristă, traseistă și plină de boli.

Între timp, cei tineri au scăpat de aceste preconcepții. Dar e mai greu cu ce bătrâni. Și-n continuare, indiferent de țară, problema locului de muncă dacă eșțti tatuat, e la ordinea zilei. În America, mai toate companiile acceptă ca angajații să aibă tatuaje care pot fi ascunse de o cămașă office. Adică nimic peste guler și mâini. În rest, poți fi ca un membru Yakuza tatuat, nimeni nu-ți zice nimic. Cele mai “urâte” adică detestate, sunt tatuajele pe față.

Și pe tema asta, vă invit să urmăriți filmulețul de mai jos:

Recunosc, aproximativ la fel aș fi reacționat și eu. Unul tatuat (pe care nu-l cunosc), să vină să mă întrebe de ceva bani schimbați?
– N-am! și trec mai departe, iuțind pasul. Nu-i bai, asta o fac cu toată lumea ca mă întreabă de bani.

Dar dacă m-ar fi oprit să mă întrebe de “cum ajung la piața Unirii” sau “cât e ceasul“, nu aș fi avut reținuri în a-i ajuta. Cere-mi informații, că te ajut, oricine ai fi. Aproape oricine, dacă vine la mine un cerșetor care pute de la o poștă, nu mă opresc.

Țin minte o chestie pe care mi-a povestit-o taică-meu acum vreo 20 de ani. Merseseră ai mei să cumpere un nou frigider. Intraseră într-un magazin mare și se duseseră la raionul de frigidere. Contrat așteptărilor, a venit imediat un flăcău să-i întrebe cu ce-i poate ajuta. Gagiul avea creastă pe cap, vopsită în niște culori turbate, roz, verde, albastru, curcubeu, iar urechile erau pline de cercei.

Taică-meu a cerut să-și cheamă un coleg să vorbească cu el. Tinerelul, politicos, s-a conformat. A venit alt gagiu, le-a explicat ce și cum, ce face frigiderul ăla, cum se dezgheață el auomat, unde să pui fructele, mă rog, cam tot ce trebuie să știi despre un frigider modern. Și cât s-au mai plimbat pe acolo, să se uite la alte modele, l-au văzut pe pankist cum explica unui alt cuplu despre un frigider.
– Mă, vorbea ăla așa frumos, lămuritor… Dar na, eu m-am speriat când l-am văzut, nu-mi venea să stau de vorbă cu el.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.