Trenul, un “lux”!

Ministrul transporturilor, Dan Costescu, a avut o declarație halucinantă.

Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult că să îl aibă. Suntem o ţară săracă şi trebuie să păstrăm limitele, dar va spun că sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Încercaţi trenurile spre mare şi o să aveţi o mare surpriză. Celelalte trenuri nu au obligaţia să aibă aer condiţionat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs şi scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, dacă vrea să atragă clienţi, va oferi aer condiţionat

Sursa: Capital.ro

Adică ministrul trasnporturilor are ordinarul tupeu să declare că deplasarea cu trenul a devenit un lux. Și dacă nu-l credem că trenurile noastre sunt foarte bine puse la punct, sâ le vedem pe cele câtre mare. (fie vorba între noi, le-am văzut. Cele de la SNCFR sunt niște jeguri).

Și dacă nu vreau să mă duc la mare? Dacă am treabă în Timișoara, de exemplu, de ce sunt obligat să stau în compartimente jegoase, cu tapițeria de vinilin, de pe vremea lui Ceaușescu, cârpită cu zeci de petice, cu WC-uri infecte, pline de fecale și urină, unde-ți verși mațele de miros, fără aer condiționat și cu întârzieri de 3-4 ore, dacă avem noroc!

Da, aerul condiționat să zicem că-i un lux. Deși nu se consumă enorm de multă electricitate dacă există în compartimente aer condiționat. Și la temperaturi de peste 30 de grade, chiar ai nevoie de așa ceva. Mai ales când ai fost atât de dobitoc să mergi cu trenul, știind de faptul că vei avea întârziere de câteva ore la sosire. Pentru că nu ai trăit până acum în hrubă și știi ce “bine” merg trenurile noastre.

Am mers cu trenurile SNCFR și mi s-a luat. Așa bătaie de joc n-am văzut nici în țările din lumea a treia. Dar am mers și cu trenurile particulare. La prețuri mai mici, compartimente noi, cu folie pe ele, cu priză lângă loc, cu WC-uri la norme europene (ca acelea din avion), cu aer condiționat, internet Wireless și, spre mirarea noastră, care mai au tupeul și să ajungă cu 5-10 minute MAI DEVREME decât era programat.

Normal că domnului Costescu i se pare normal ca trenul să fie lux. Deoarece acesta a fost invitat pentru 10-15 minute, cât să facă poze lângă un vagon nou, realizat cu milioane de euro. Vagon care în nici un an va fi ca vai de el, deoarece nu se îngrijelște nimeni de el. Și nu vorbesc de călătorii care-și bagă picioarele, vorbesc de faptul că aceste compartimente nu se curăță cum ar trebui.

Tare aș vrea să-l văd pe acest ministru stând între 2 nespălați pe ruta București- Timișoara, la 30 de grade, cu întârzieri de câteva ore, fără arer condiționat. Și să-l mai apuce și cufureala pe drum, să fie OBLIGAT să folosească WC-ul trenului.

Și dacă vreți să citiți câteva întâmplări comice cu trenurile și nașul, le aveți mai jos:

Cu nașul

Cu naşul-1

Cu naşul-2

Cu nașul-3

Cu nașul – 4

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.