TRUCURI PSIHOLOGICE!….

Despre trucuri, in general,am mai vorbit si altadata. Pe unele poate ca le- ati si folosit deja, pe altele, ba. In principal multe dintre ele(trucuri)au ramas inca ne aflate sau ne lamurite pe deplin.Tocmai de aceea mi- am propus,cu sprijinul pretios al unor e- mailuri primite de la diversi colaboratori, sa aflam acum impreuna , cum poti sa- ti dai seama daca eventual cineva anume te place si, mai ales, cum poti castiga increderea unei persoane. Bineinteles ,folosindu- te de unele trucuri psihologice mai, sa le spun asa, inteligente!
Asadar, haideti sa incepem…investigatia:

Comportamentul oamenilor poate spune multe despre acestia. Conform psihologilor, simple gesturi ale celor din jur pot vorbi despre gândurile sau sentimentele lor. Psihologii sunt de parere ca prin intermediul gesturilor, oamenii pot influenta subconstientul celor din jur. Acestia pot ajunge sa câstige încrederea unei persoane, aprobarea acesteia sau pur si simplu atingerea unei stari de relaxare…

# Când mai multi oameni râd, fiecare persoana se uita la persoana pe care o place cel mai mult. Dupa o gluma buna sau în mijlocul unei discutii interesante, fiecare persoana se uita instinctiv la persoana pe care o place cel mai mult. Deci, pentru a afla totul despre un grup de prieteni, pregateste câteva glume foarte bune.

# Mesteca ceva atunci când esti nervos. Înainte de o conversatie importanta, un discurs public sau alt eveniment care îti provoaca nervozitate, încearca sa mesteci guma sau chiar sa manânci ceva. În timpul mestecatului, creierul uman se simte în siguranta si se relaxeaza, trimitând un semnal care scade tensiunea si reduce stresul.

# Privitul intens va poate ajuta sa obtineti mai multe informatii.Asa ca daca nu va place raspunsul pe care l- ati primit de la o persoana sau credeti ca nu v- a spus chiar tot, continuati sa priviti în ochii acesteia. Tacerea va fi atât de insuportabila, încât ei vor fi gata sa- ti spuna tot.

# Imaginati- va bunaoara ,ca viitorul angajator este doar un bun prieten d’al dv. Pentru a nu va simti tensionat în timpul unui examen important sau al unui interviu de angajare, imaginati- va ca persoana din fata dvs. este un prieten pe care nu l- ati vazut de ceva timp. Acest lucru va ajuta sa va calmati foarte repede, iar raspunsurile vor veni mult mai usor.

 

# În cazul în care trebuie sa interactionati foarte mult cu oamenii, puneti o oglinda în spatele dumneavoastra.Daca trebuie sa vorbiti cu multi oameni la locul de munca, puneti o oglinda mica. Veti fi surprins, dar multi oameni vor fi mai politicosi. Acesta se datoreaza faptului ca nimanui nu îi place sa se vada furios sau suparat. Daca trebuie sa vorbiti cu multi oameni la locul de munca, puneti o oglinda mica. Veti fi surprins, dar multi oameni vor fi mai politicosi. Acesta se datoreaza faptului ca nimanui nu îi place sa se vada furios sau suparat.

# Daca doriti totusi sa va împrieteniti cu cineva, cereti o favoare. Acest lucru ar trebui sa fie poate ceva foarte simplu (cererea sosului, un servetel, o foaie de hârtie sau un stilou). Persoana care va va ajuta se va gândi ca o placeti pentru ca v- a facut acea favoare.

# Planificati întâlniri importante pentru începutul sau sfârsitul zilei. De ce? Pentru ca oamenii , in general, sunt mult mai atenti la începutul si la sfârsitul zilei. Daca aveti un interviu de angajare, încercati sa fie chiar si primul sau ultimul pe lista.

# Repetarea gesturilor unei persoane va va ajuta sa câstigati încrederea acesteia. Deobicei,repetarea unor gesturi ale cuiva, a posturii sau a expresiilor faciale va poate ajuta sa câstigati încrederea acesteia. Chiar daca persoana nu observa, datorita gesturilor familiare va ajunge mult ca sa va placa mai repede. Cel mai important lucru este sa nu exagerati!.

(sursa: #diez)

Sunt curios in ce masura noile trucuri au fost intelese de dumneavoastra si mai apoi confirmate, fiindu-va astfel de folos?!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Telefoane “Made in China”. Argumente pro și contra

Până nu demult, când auzeam sau citeam pe un produs "Made in China", îl catalogam automat ca fiind de o...

Mi-e dor de copilărie

Nu-i niciun secret faptul că mi-am petrecut mare parte din primii șapte ani la țară. Asta până să mă ia...

O femeie izbucnește în lacrimi după ce aude pentru prima dată în viață

Joanne Milne suferă de Sindromul Usher şi s-a născut surdă. La 20 de ani, a început să aibă şi probleme...

Close