Tu te încalți, dar mașina?

De când cu noile reguli cu anvelope de iarnă și de vară, trebuie să ne încălțăm mașinile de 2 ori pe an. Dar ce văd eu este faptul că se schimbă doar anvelopele.
Stau și mă gândesc, face cam 1000 lei un set de anvelope. Pe care le schimbi de 2 ori pe an. Îți ia în jur de 80 lei pentru 4 roți. Deci 160 lei anual pentru 2 schimbări. Și aici vorbesc de roți amețite de Dacie 1310.

N-ar fi mai simplu să iei alte 4 roți, cu totul? Adică alte 4 jante?

DUMNEZEULE MARE! Am gugălit după “jante audi“. Și numa ventilul de la jantă face 100 lei. O jantă de Q7 este… 6000 lei! 60 de milioane! Păi găsesc un Q7, îl descalț, și-mi cumpăr 4 dacii! Și mă mai și-mbăt ca porcu’ în Bamboo cu 3 piți goale în brațe!
pitzi

Oricum, dacă îți permiți unele la mâna a doua, fără să fie descentrate sau din aliaje, sofisticate etc, poate le-ai lua la 250 lei bucata. Zic și eu. Mi s-ar părea mai simplu să-mi schimb iarna singur roțile cu totul, decât să fac cozi interminabile la vulcanizări și serviceuri, unde să mai dau niște bani, ca să-mi schimbe doar anvelopele.

PRET – 220 EURO SET 4 JANTE ALIAJ NOI SAU 55 EURO BUCATA! (de pe un site de mâna a doua)
jante audi
Și dacă vreți cauciucuri ieftine, n-aveți mult de căutat. Totul se face acum pe net, click și gata, au ajuns acasă.

Știu câțiva oameni care n-au mai ieșit din casă de 3 ani. totul fac pe net. De la comandat mâncare, televizor nou, frigider etc. De unde au bani? Lucrează de acasă. Nu, nu-i vorba de videochat. Dacă ai lucra la așa ceva, ai ieși în restaurante să arunci în stânga și-n dreapta cu banii. Sunt atâtea chestii pe care le poți face de acasă. De exemplu, un prieten, să-i zicem Dodu, vinde uleiuri si aditivi auto. El le ia de la un văr din Germania, i le trimite ăla la preț de nimic și el le vinde aici. Ori le face colet, ori trimite un prieten să i le ducă clienților. Și pentru 20j de lei drumul din Vitan în Drumul taberei, cu 2 cutii de 5 kile fiecare, eu zic c-ar merita pentru un student, decât să stea 4 ore în ploaie și vânt să împartă pliante…

Voi de unde vă luați anvelopele?

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.