UN MEDIC, PE PLACUL MEU!…

 

De cand lumea, fiecare individ (om) incearca intr- un fel sau altul sa aiba grija de propria- i sanatate! Pentru aceasta, fie ca incerci sa te menajezi (dupa imrejurari sau posibilitati}, fie (in mare majoritate ) c- apelezi la medic solicitandu- i sprijinul. De cele mai multe dati ii ceri macar un sfat, autorizat si competent, in care scop , dupa cuvenitele intrebari, astepti raspunsurile. Sfaturile si parerile sale. Iata , ce sfaturi (raspunsuri) ofera Dr. Paulo Ubiratan ,din Porto Alegre, Rio Grande do Sul, Brazilia, într- un interviu acordat televiziunii locale, întrebat fiind despre unele sfaturi pe care le- a dat si le da totdeauna pacientilor sai…Spusele(raspunsurile, sfaturile)sale , postate si peinternet, le- am gasit recent si intr- un e- mail primit de la unul dintre amicii mei , iar acum vi le ofer intocmai si dumneavoastra…

 

 

 

 

 

-O prima intrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?
Raspuns:,, Inima a fost facută pentru a bate de un număr de ori … Nu-ti irosi bătăile cu exercitii. Totul, în cele din urmă, se uzează. Accelerarea inimii nu vă va face sa trăiti mai mult. E ca si cum ai spune că se poate mări durata vietii unei masini, dacă o faceti sa meargă mai repede. Vrei sa trăiesti mai mult? Trage un pui de somn!”

 

 

– Inca o intrebare(!): Ar trebui să mă opresc cu consumul de carne rosie si sa mănânc mai multe fructe si legume?
R: ,, Trebuie să întelegi logica eficientei … Vaca ce mănâncă? Iarbă si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe – mănâncă pui!”…

 

– Alta intrebare: Ar trebui oare să reduc consumul de alcool?
R: ,, Categoric, nu! Vinul se face pe bază de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnă că acesta trage apa din fructe, astfel încât să profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!”

 

-Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: ,, Filosofia mea este: dacă nu aveti nicio durere … sunteti bine!”

-Î: Fripturile sunt daunatoare?
R: ,, Nu m-ai ascultat! … Astăzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Acestea răman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dăunător?”

 

-I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
R: ,, Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face să creasca în dimensiune.”

-Î: Ciocolata face rau?
R: ,, Esti nebun? E cacao! O altă legumă! Este bună pentru a fi fericit! Si tine minte: viata nu ar trebui să fie o călătorie până la mormânt, cu intentia de a ajunge sănătos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucă celălalt drum: bere într-o mână, chips de cartofi în cealaltă, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând că …”

 

 

– I: A meritat sa faci calatoria!?
R: ,, Dacă a umbla inseamnă a fi sănătos, postasul ar fi nemuritor!
Balena inoată toată ziua, mănancă doar peste, bea apă si totusi e tare grasa!”

REMEMBER:
,, Un iepure aleargă toată viata si trăieste 15 ani; broasca testoasă nu aleargă NICIODATA si trăieste 450 de ani!”

Cuvenitele concluzii si invataminte le trageti dumneavoastra. Parerea mea-i insa ca medicul sus amintit e….cam pe placul meu! Probabil si al altora….

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.