Vanea Banditicul și telefoanele

După cele petrecute în Valea largă Sângerie, Vanea Banditicul avea noi concepții despre viață.

Ajunse înapoi la palat și chemă cei mai de seamă 11,5 dregători. Ei erau 12 de fapt, însă unul săracul rămăsese infirm de mâini și picioare, de când atacase Mireasa Nebunatică într-o noapte castelul. De fiecare dată când își aducea aminte de noaptea aia, oamenii tremurau și scuipau în sân.

Vanea le zise:
– Bă, gata cu prostiile. Deja lumea e într-o eră nouă, cu Supermani, Spidernami, căruțe de merg pe curent electric și alte drăcăreli. Numai noi trăim aici ca-n evul mediu. Tâmpenia asta trebuie să înceteze.
– Păi, Luminăția ta Banditică, ce ar trebui să facem?
– Aduceți toți servitorii, trebuie să facem curat în parat. Asta una la mână. Apoi să-l redecorăm. Ce naiba caută cârpele astea pe pereți? D-ăle jos. Aruncă lavița asta veche, du-te la Ikea și ia o măsuță fashion!

Dregătorii se uitau la Vanea ca la un nebun. auzi tu, Ikea, măsuțe, curat în palat? Cum să dea cârpele jos de pe pereți? âCârpele alea sunt acolo de 300 de ani, sunt zugrăveli ale străbunilor în lupte legendare. Cum să le dea jos? Chiar dacă sunt pline de praf și fum de țigară, nu le poți atinge, căci se vor rupe. Au sute de ani. Nu, orice numai asta nu. Vanea clar înnebunise.

Dregătorii se sfătuiră într-o noapte ca să-l prindă pe Vanea și să-l trateze la vraci, cu sânge de cangur, lipitori și miere fierbinte injectată în urechi, după cum erau tratamentele vremii.

Așa că într-o dimineață, cu noaptea în cap, când vajnicul banditic dormea ca un porc, deoarece se îmbătase cu noii săi prieteni, Zmeul și Pitocot cel Groaznic, dregătorii împreună cu vreo 6 gealați puseseră mâna pe Vanea, și îmbrăcat așa cum era îl aruncară într-o putină cu apă rece sloi.
Așa le spusese vraciul, prima parte din tratament asta va fi. În plus apa aia rece îl va moleși și va primi mai bine noul tratament.

Însă Vanea sparse putina din interior, bătu gealații și plesni peste ochi toți cei 11 dregători. Toți stăteau smirnă în fața lui. Vanea turbat de nervi băgă mâna în buzunar și scoase un smartphone dual subacvatic sim.

– Bine mă nenoriciților, voi credeți că eu am nevoie de baie? Am făcut una acum 2 zile. Nu ca voi, înapoiaților, faceți baie o dată pe an. Și mă nemernicilor, mă aruncați cu telefonul în apă? Și ridicase telefonul sus să-l vadă cu toții.
– Ce e ăla mărite?
– Gura, eu vorbesc acum! Vă tai capetele netrebnicilor! Nu lăsați omul să doarmă, ce e asta, răzvrătire? Ia să renunț eu la voi și să-mi angajez pază de corp ca orice rege normal la cap!
Tocmai atunci începuse telefonul să-i sune. Dregătorii se temeau de luminitele și melodiile lui, credeau că e ceva magic.

– Da bă, Zmeu netrebnic și hrăpăreț! răspunse Vanea la telefon.
– Am ajuns bă turbatule acasă! Și zisăi să te anunț, că știu că-ți era dor de mine! Bolovane!
– Eh, cum le știi tu pe toate ca un Zmeu mare. Bă, fi atent ce mi-au făcut tâmpiții ăștia. M-au aruncat în apă mă, noaptea.
– Taie-le capetele!
– Lasă bă asta, mi-era frică să nu se se strice telefonul!
– Nu bă, ți-am dat un K-Touch U9 dual sim luat de la Solomobiles. E subacvatic.
K-Touch U9 (5)
– Adică cum? Merge sub apă?
– Acu nu vorbești la el?
– Ba da!
– Păi vezi mă… E super deștept telefonul ăla. Ecram Gorilla Glass de 4 inci, cameră foto superbă de 5 mpx, procesor de 1 ghz, Android 4.1, vezi filme, poți da 2 telefoane în acelați timp, e dual sim… Bateria te ține câteva zile fără probleme. Plus că poți să faci baie cu el, să-l scapi pe jos… E bun, nu se strică!
– Deci dacă dau cu el de perete trebuie să angajez zugravi?
– Nu fi tâmpit mă. Nu e atomic! Am zis s-l scapi pe jos adică șocuri medii, uite când călărești în galop, când te arunci în apă ca Tarzan de pe liane, chestii d-astea uzuale. Dacă vrei să sărâmi pereții, cheamă-mă pe mine. Vin cu Piticot și te ajutăm!
– Nu bă, nu acum. Merci că mi-a zis. Deci n-o să se strice la apă?
– Nu frate, stai calm. Hai că mă culc bă, că-s rupt. Și nu e nimic la HBO…
– Vezi să te scoli până deseară, că e Masterchef!
– Știu!

Dregătorii erau înmărmuriți. Îl văzuseră pe Zmeu în telefon, vorbise cu Vanea, erau prieteni buni. Banditicul avea acum telefonul ăsta meseriaș, cu lumini, sunete, stătea în apă, ecrane de sticlă, rezisnță la șocuri, cameră foto, Dumnezeu știe ce-o mai fi și aia… Le era frică, căci cu Vanea nu te pui așa ușor.

– Bă, ia, valea! Tună Vanea către deregători. Vorbim pe la prânz. Să nu mă treziți până atunci că vă tai capetele!

Legenda spune că dregătorii și acum fug speriați…

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.