Vis SF ce poate deveni film de succes!

Mintea omului inteligent lucreaza continuu, chiar si cand acesta doarme. Iar gandurile in timpul somnului se transforma in vise. Si cu ocazia asta, prezint un nou vis SF ce poate deveni un film de succes in mana unui regizor priceput.

Intr-o seara, Johnny, Josh, George si Anthony au iesit afara, ca niste tineri de varsta lor. Insa nu s-au dus catre vreun club sau colt de strada, sa se ia de gagici si sa bea bere, poate sa fumeze niste iarba de calitate. Nu, ei s-au intalnit cu Samoanii, intr-un distict periferic. Ce treaba aveau ei acolo? Ei bine, cumparau arme. Noul AX-55 nici nu iesise bine pe piata si Samoanii deja vindeau 3 bucati.

Actiunea filmului e povestita de Johnny, nu de un narator oarecare care povesteste ceva, ci chiar de personajul principal. Spre deosebire de Magpul FMG-9 de mai sus, AX-55 putea fi programat. Exact ca ZF1 din “Fifth Element“. Adica putea trage gloantele indiferent in ce directie, acestea se duceau la tinta. Fara rachete, aruncator de flacari si alte acareturi.

Si nici nu apucara Johnny si prietenii lui sa termine afacerea, ca extraterestrii intrara pe felie. Erau un fel de politisti, insa mai rai ca Gestapoul, KGB-ul si ISIS la un loc. Pesemne planeta fusese cucerita de-o rada de extraterestrii, iar oamenii supravietuiau cum puteau, atata timp cat respectau regulile extraterestrilor. si nu e greu de inteles, vanzarea si cumpararea de arme intr-un cartier marginas, printre cladiri in paragina, e un “big no-no“. Ca-n orice civilizatie, de altfel.

Abia au reusit cei 4 prieteni sa fuga din cartierul Samoanilor, luand cu ei si un pistol AX-55. De Samoani nu se mai stie nimic, s-au imprastiat ca potarnichiile cand au venit gaborii aia urati sa traga in toate directiile.

A doua zi, echipa lui Johnny aveau alta treaba. Sa-si ia niste pantofi sport. Erau atat de buni incat puteai sari cu ei ca un cangur. Aratau ca niste adidasi obisnuiti, doar ca la fuga talpa aia parca era facuta din Flubber.

De data aceasta, ei nu mai cumparau adidasii prin cartiere dubioase, ci din casa unui bogatan, care avea la vanzare cateva perechi. Evident, nici acestea nu aparusera inca oficial pe piata si erau extrem de scumpe.

Ca un facut insa, cand sa se incheie afacerea, ce credeti ca s-a intamplat? Exact, gaborii extraterestrii au navalit in curtea bogatanului, aflata sus, pe coline.
– Cum dracului de oriunde ne ducem, orice am face, astia sunt pe urmel noastre? se gandea Johnny in timp ce fugea de urati.
– Cred ca unul dintre noi e sifonar. Dar cine?

Josh era prietenul lui din gradinita, l-a salvat de mai multe ori, baga mana-n foc, nu el era sifonarul. Mai noi erau George si Anthony, mai tineri, au crescut in acelasi cartier si ii aveau drept modele demne de urmat pe cei doi prieteni.

Printr-un salt curajos, Johnny a reusit sa puna mana pe un adidas dintr-un fel, iar prin alt salt, pe altul, alt model, alta culoare, insa pentru piciorul celalalt. In timp ce-l vazu pe Josh batut si tarat in duba, i se scursera cateva lacrimi. Trebuia sa-l salveze. Viata in puscariile etraterestre era mai rea decat orice moarte cumplita la care te puteai gandi. Atunci ii vazu pe George si Anthony zambitori, in timp ce erau dusi catre dube.
– Asadar, astia sunt tradatorii! gandi Johnny.

Insa pana sa-l salveze pe Josh trebuia sa se faca intr-un fel nevazut. si cum curtea bogatanului era plina de gabori, singura lui scapare era… in sus. Avu noroc, deoarece mai toata curtea aluia era acoperita de-o vita de vie crescuta frumos pe araci, formand un acoperis natural de toata frumusetea. Asa ca, incaltat cu pantofii sport de culori si modele diferite, tasni pe langa un stalp de sustinere a vitei, prin frunzisul des.

Ajuns sus pe stalp isi dadu seama ca era ferit de ochii si senzorii extraterestrilor. Un lucru bun era acesta ca uratii nu puteau zbura, nici nu aveau drone, ca pe vremuri. Dracu stie cum ajunsesera astia pe Terra, avand o frica patologica de-a zbura.

Astepta ca proprietatea bogatanului sa se elibereze de urati, apoi se dete jos de pe stalp. Trebuia sa-si faca singur un plan pentru a-l elibera pe Josh. Insa nu mai avea nici prieteni, nici bani, doar o pereche de adidasi saltareti si-o arma ultramoderna. Insa cu arma aia nu putea arunca in aer cladiri sau rasturna tancuri. Asadar, ce era de facut?

Aici actiunea filmo-visului mi s-a taiat. A sunta ceasul sa ma trimita la munca. Spre deosebire de Muntele ascuns, pe care l-am visat cap-coada, capodopera de mai sus s-a terminat exact cand devenea mai interesanta.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.