VIZITE INOPINATE!…

 

Nu cu prea mult timp in urma va informam despre ,,vizita” ….neanuntata a unui zimbru tinerel pe ulitele din Varatec,jud.Neamt.Iata insa ca de aceasta data va semnalez,tot ca o curiozitate,un caz oarecum similar,petrecut recent in judetul vecin,Bacau,chiar in municipiului de resedinta.Doua vulpi cam prea indraznete sau ,mai stii?!,poate chiar si curioase de felul lor si-au facut aparitia în zona cu vegetație sălbatica din spatele E.On, în zona Ștefan cel Mare,a urbei!,,Vizita”,cum ne informeaza presa locala, a provocat o adevărat isterie, mai in tot perimetru, lumea sunând în disperare la Politie si Jandarmerie, cat și pe la ONG-urile de protecție a animalelor…Unii, ceva mai precauti dar,zic eu,si mai fricosi,au sunat pana si la 112!“Cel mai probabil, animalele au trecut pârâul și s-au apropiat de zona locuită în căutare de hrană. Cum dușmanul natural al vulpilor, câinele fără stăpân, nu mai există în zonă, vulpile au găsit un teritoriu liber pe care l-au ocupat. Asta se întâmplă când scoți dintr-un ecosistem una dintre componente. Se creează un dezechilibru,se înmulțesc pisicile, ne invadează șobolanii, se reorganizeaza teritoriile după niște reguli știute doar de necuvântătoare”, spunea in ziarul ,,Desteptarea” dl. Dinu Păncescu, șeful Serviciul gestionare câini fără stapân din Primăria Bacău.Tot D.P. mai preciza că prezența acestor animale sirete în zona respectivă este normală.Dacă aceste vulpi ar fi fost chiar în centrul orașului, s-ar fi ridicat niște semne de întrebare.

Dar când ele vin dintr-un mediu sălbatic situat la nici 100 de metri de bloc, întrebările nu-și au rostul. Vulpile vor pleca așa cum au venit.Din păcate, unii băcăuani se mută în zone care până recent erau parte din zona extravilană a orașului și sunt surprinși că intra în contact cu animale sălbatice. În cartierul Izvoare eu am văzut iepuri de câmp care au fugit de la nici un metru de mine. Am văzut fazani, în zona de case. Am văzut și șerpi, fiind o zonă cu izvoare și acumulări de apă. Trebuie să învățăm să conviețuim. Omul a construit în habitatul lor. Nu ele au venit în oraș”…

Sa recunoastem ca ,de la un timp ,animalele salbatice au devenit tot mai indraznte si mereu atrase de zonele locuibile ale asezarilor rurale dar si urbane.Intr-o binecunoscuta statiune,la Băile Tușnad, o ursoaică şi 3 pui s-au plimbat prin centrul orașului şi au fost greu de alungat, chiar dacă poliţiştii şi jandarmii au folosit arme şi petarde.Şi tot atunci, un alt urs a intrat într-o cofetărie şi a fugit cu o pungă de prăjituri!De fapt fie laTusnad sau la Busteni,ca sa amintim doar de doua localtati intamplator alese,vizetele ursilor sunt evenimente arhi cunoscute si la ordinea zilei,fara insa sa a se lua vreo masura concreta si eficienta!Motivul?Zice-se pentru….protectia animalelor.Dar pentru protectia noastra ,a oamenilor ce s-a facut si,mai ales,cand si ce se(va) face?!..
.

http://stiri.tvr.ro/baile-tusnad-asaltate-de-ursi-o-ursoaica-si-puii-ei-au-intrat-

Marc Ciubotaru.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Dan Diaconescu, atac dur la adresa lui Măruță!

Celebrul Dan Diaconescu lansează o bombă de ultimă oră! Vizibil supărat de faptul că Măruță a reușit să stea de...

Lumea e plină de cretini. Unii chiar președinți de state…

Donald Trump va fi investit pe 20 ianuarie 2017 în funcția de președinte al Statelor Unite. Încep să-i deplâng atât...

Ciobanul cu laptop

Lucram la prima editură. Să fi fost prin anul Domnului 2005. Criza era departe, viața era frumoasă. Mă angajasem de...

Close