Amintiri din comunism – Episodul pilot

Amintirile pe care le voi trece mai jos nu-mi apartin decat in mica masura, fiind “imprumutate” de la tatal meu, deci nu am indoieli in privinta veridicitatii acestora.
 
Colegul care freca menta
 “Ma, il aveam pe unu’ Grigorescu, coleg de birou la Institutul de Proiectare. Ursuz om. Trist, tacut, de parca-n fiecare zi ii murea careva. Pe deasupra, nu facea nimic. Freca menta. Vorba bine, ca daca freca menta propriu zis, macar facea ceva.
 
Avea asta un talent deosebit. De dimineata pana seara, evident, cu cateva pauze de WC si tigari, statea cu capul in maini desupra biroului si SE UITA LA O FOAIE ALBA.
 
Ba baiatule, o foaie alba. Ala statea cu foaia aia in fata si-o privea. De-ar fi desenat un copac, o masina, o plua, o saiba, ceva. Nimic, nici nu punea mana pe pix. Asta a durat asa vreo cateva saptamani, pana a fost mutat pe linie de partid, pentru merite exceptionale in munca.
 
Dupa vreo jumate de an am aflat cum facea sa para ca trage pentru institut de-i da sangele pe nas. Ala statea toata ziua, dupa cum am spus. Toata lumea rupea usa la ora 17. Ala nu. Ala de la 17 pana la 18 se apuca sa lucreze. Gasise printr-un fiset niste proiecte vechi, se pusese praful de 3 cm pe ele si copia si modifica din alea.
 
Seful pleca pe 17 30 si-l vedea pe asta ca lucreaza. Azi asa, maine asa, ala statea peste program si lucra. Si l-au mutat sa lucreze sub directa indrumare a sefului. El si alti 5 proiectanti “de elita“. Si muncea omul. Prost nu era, doar ca nu voia el sa munceasca, nu stiu de ce. 
 
Si se plangea dupa aia ca trebuia sa lucreze, ca-i verifica ala din ora-n ora. A prins primul val de disponibilizari si el si seful si n-am mai auzit de el de atunci. Si tot de atunci n-am mai vazut pe nimeni capabil sa stea nemiscat cu orele sa priveasca o foaie alba…”

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
HERCULANELE NU MAI SUNT… O PERLA! CI O RUINA!

Nimic exagerat! Peste tot, sau aproape peste tot, domneste acum dezordinea, degradarea si lipsa de interes din partea celor (sunt...

Migrare

Azi voi vorbi de migrare. Eu voi migra vioi. Adică plec de aici, mă dul la alţii. E vorba de...

Bateria telefonului te ține prea puțin? Niște sfaturi mai jos:

La vreo două luni după ce mi-am luat Galaxy S4 am observat că bateria mă ține puțin. Înainte mă lăudam...

Close