Cea mai performantă placă video!

Am văzut de curând o reclamă la, zice-se, cea mai performantă placă video de la ora actuală, Asus Strix GTX 980 TI. Specială pentru jocurile cu rezoluție 4K.
980
Pe lângă placa asta video îți mai trebuie și un procesor puternic, o placă de bază cât de cât decentă, niște rami, un SSD de pe care să rulezi jocul respectiv, o sursă care susină toată harababura. Și cam aici se termină de construit acel calculator puternic, cu care rupi pământul în două, copiii de 12 ani făcând plecăciuni în fața ta.
Însă, ce nu se spune niciodată undeva, e CE FEL DE MONITOR AI!

Serios, degeaba ai placa asta video atât de uimitoare, dacă monitorul tău nu știe rezoluție 4K. Al meu, un Samsung SyncMaster 2223nw, nu știe nici Full HD!

Îmi veți spune că există televizoare 4K. Da, dar sunt mari, enorme. Un televizor îl poți folosi doar pentru jocuri, stând la 2-3 metri de el. Iar pe majoritatea gamerilor care se uită într-un TV i-am văzut cu un controller de consolă, nicidecum cu un mouse și-o tastatură wireless.

Monitoare 4K văd că sunt destul de puține, câteva modele. Fiecare cu un preț între 2000 și 3000 lei. Având în vedere că un televizor 4K costă mult mai mult, un monitor de 28 inci diagonala, 4K la 2500 lei nu mi se pare deloc mult. Nu că m-am întinde să-mi iau unul, însă un monitor FullHD, cred că-mi voi lua până la sfârșitul anului. Cadou de Crăciun!

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Viralul de duminică

E sezonul estival, e soare, lumea pe plajă, în mare, se bucură de razele soare... DAR STAI! Ce fac femeile...

Cum putem contribui la descongestionarea urbană?

În anul 2015 Comisia Europeană, prin Directoratul General pentru Mobilitate și Transport, a lansat un proiect cu o durată de...

Cum fac fetele bani? Și din videochat?

Zilele trecute vorbeam cu o prietenă pe net. N-o mai văzusem de câțiva ani, știam că plecase prin America, vinsa...

Close