Te descurci cu 5,7 inci de ecran?

Au trecut 6 zile de când am trecut de la Samsung Galaxy S4 la ceva mai mare, chiar dacă mai mic în nume. De la S4 am trecut la Note 3. Anul trecut întrebam dacă să iau S4 sau Note 2. Răspunsul TUTUROR prietenilor a fost acesta:
– Ia-ți Note 3!

Așa că, după un an, mi-am luat Note 3. E, într-adevăr mare. Însă am avut și mai mari, de exemplu Galaxy Mega.
Mă temeam oarecum că nu voi putea să-l folosesc cu o singură mână. Păi, cum să explic eu treaba asta? Îl pot folosi cu mâna dreaptă, cu oarecare dificultate. Adică țin telefonul în mână ca un moș paralitic, cu teamă să nu cumva să-l scap pe jos.

E mai greu să ajungi cu degetul mare în partea stângă a ecranului, deci celălalte degete vor fi pe spatele telefonului pe undeva pe la mijloc. Altfel nu prea îl pot ține în mână cum mi-aș dori. Se poate apăsa ecranul cu pernița de la degetul mare, din greșeală.

Însă, per total ecranul îmi place. Foarte bun în filme și jocuri, precum și-n alte programe. Nu știu însă cum va fi ecranul comparat cu unul de 5,5 inci. Revin cu un nou post, după ce-l voi compara alături de un HTC Desire 820.

Pe partea de cameră foto, ceea ce mă interesează mult pe mine, cele două camere (atât pe Note 3 cât și pe S4) zice-se că ar fi similare. Mie parcă mi se par mai proaste pe note 3. Culorile prea șterse și imagine pixelizată la un zoom oarecare. Camera nu am testat-o decât cu aplicația din fabrică, pe setările standard însă. Posibil să fie nevoie de ceva meșterit la ea. De exemplu, la Xperia Z1 mi s-a părut camera standard cu setările din fabrică a fi o porcărie. Însă am văzut ce înseamnă fotografii făcute cu telefonul acela după câteva setări.

Nu-i nimic, există tutoriale pentru cameră, fel de fel. Filmarea 4k mi se pare OK, tot așa, pe filmare standard. Numai că nu voi putea vedea 4K, monitorul fiindu-mi doar FHD. Și nu cumva să vă gândiți că filmarea 4K de pe vreun telefon e comparabilă cu filmările 4K pe care le puteți vedea pe youtube. Eu inițial așa am crezut, până am descoperit că acolo se filmau cu camere de 6000 de euro. Nu poți compara un telefon de 300 de euro cu o cameră (care e special concepută pentru poze și filmat) de 6000.

Pe carcasa din spate am văzut 4G și m-am bucurat enorm. Însă degeaba are 4G în alte rețele față de RDS. Cică Note 4 ar avea rețeaua minune în care transmite RDS 4G. Dar, față de S4, conexiunea la internet, atât prin wireless cât și prin traficul de date se face mult mai repede. Se deschide ca orice site în 2-3 secunde, mult mai rapid ca pe S4.

Bateria ține. Nu exagerat de mult, însă m-a ținut peste 50 de ore cu vorbit la el, butonat, cam 3 ore netul pornit (prin wireless, ce-i drept – consumă mai puțină baterie ca 3G-ul) și jucat cam 2 ore. Față de S4 este de 2,5 ori mai longevivă.

Telefonul l-am luat “de la băieți” și nu a venit însoțit decât de cablu de date. Ce nu-mi place este timpul de încărcare. Stă cam 4 ore să se încarce, la priză. Dacă-l conectez la PC, după cum se mișcă, am impresia că ar avea nevoie de vreo 2 zile pentru a se încărca 100%.

Mi-a fost chiar ușor să scriu un post pe blog, folosind și diactriticele. Chiar când scriu rândurile astea mă gândesc “oare cât de oșor o fi să scriu un post folosind pen-ul?“. Um mesaj l-am scris repede, deci și un post ar trebui să fie relativ facil de scris de mână. A acceptat ușor descărcare poză de pe internet și urcase în post, ceea ce pe S4 nu voia să facă nici bătut. Per total, pentru blogging, mi s-a părut mult mai bun decât tableta. Cam la fel de bun ca iPadul lui Cristi

Voi reveni cât de curând cu poze, filmări și un review complet al telefonului. Pentru a fi la curent când va apărea un material nou, vă puteți abona aici.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.