Domnule Onțanu, facem și noi curățenie?

Locuiesc în sectorul 2. Și câteodată mi-e jenă de ghena asta de gunoi a Bucureștiului. Nu de puține ori mă uit vis-a-vis, unde este sectorul 3 și văd scuaruri pline de flori și verdeață, îngrijite, parcuri curate, amenajate. La noi ce vedem? Ați dat lacul Riviera sub patronajul nu știu cărei firme. Curățenie se face din an în paști. S-a făcut Național Arena și gata, s-a rezolvat tot ce se putea în sector?

E un loc viran imens la piața Morarilor. Locul ăla pentru care, de 10 ani primăria se ceartă cu diverse firme, disputându-i apartenența. Hotărâți-vă odată pentru totdeauna! Acum, de bine, de rău, s-a făcut un Mega Image. Însă piața aia împuțită în care n-a venit niciun țăran, e plină de dubioși care vând 3 produse și joacă table. Ca să nu vorbesc de toți vânzătorii ăia cu produse pentru pescuit, care-au umplut tot trotuarul, de n-ai de multe ori loc de ei! Întreb cine și de ce le-a dat autorizație? În spatele Mega-Imageului, iată ce e. Ce plimbare romantică se poate face pe străduța aia…
strada-gunoaie

Îndicatoarele cu orașe sunt de 4 ani picate de la locul lor. Nimeni nu s-a sinchisit să le repare.
indicator-defect
Pe Basarabia, craterul ăsta zace nestingherit de 2 ani. Zeci de mașini își rup osiile în el. Are primăria ceva afaceri cu atelierele auto din zonă?
groapa-asfalt

În Parcul Morarilor, lacul este INFECT! Plin de PET-uri. Degeaba sunt paznici în parc, dacă dobitocii aruncă tot în apă gunoaiele. Știți de ce? NU-S COȘURI DE GUNOI. Țin minte pe vremea lui Ceaușescu, aveam câte un coș pe fiecare stâlp de iluminat (chit că avea bec sau nu).
lac-jegos

Pungi de plastic plutesc în apa mizerabilă. Țestoasele de apă știți ce fac cu acele pungi? Le mănâncă. Deoarece o țestoasă de apă dintr-un lac din România, chiar dacă n-a văzut vreodată o meduză, tot are impresia că plasticul ăla e de mâncare. N-ai ce să-i ceri, e un animal prost.
testoasa

Însă am văzut și lucruri frumoase. S-au făcut bănci noi, chiar la mine pe stradă, am numărat 4 bucăți.
banca
Și-am auzit că s-au dat amenzi pentru cei care scuipă cojile de semințe pe jos. Nu-i de colea. Asta nu înseamnă că ne putem culca pe-o ureche, treabă este de făcut zilnic. Cu două floricele nu putem face primăvară, mai ales într-un sector întreg al Bucureștiului.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.