Goana după electronice

Viața noastră s-a schimbat mult față de acum 20 de ani, să zicem. Dacă pe vremuri voiam un TV cu ecranul cât mai mare, acum dorim ultimul telefon apărut pe piață. Telefonul a devenit de nedespărțit în viața fiecăruia. Sunt puțini care folosesc telefonul doar pentru ce este el în fond: un mijloc de-a ține legătura cu alte persoane. Asta prin mesaje sau convorbiri telefonice, nu stat 12 ore pe facebook, printre like-uri și share-uri.

Și din cauză că telefoanele sunt din ce în ce mai performante și, să zicem, accesibile, toată lumea vrea ultimul model apărut. De exemplu, cui îi pasă că a ieșit ultimul model de Ford Mustang? Câtorva. Însă că abia a apărut Samsung S8, vuiește internetul de toți care și-l doresc. Nu există vreunul să zică “Bă, dă-l dracu, am S7, sunt mulțumit“. Exceptând fanii Apple, să ne înțelegem.

Și deoarece sunt un fan telefoane și tehnologie accesibilă, fără a-mi vinde din casă să-mi iau ultimul model de smartphone, vă spun despre un telefon foarte accesibil: Xiaomi Redmi Note 3 Pro. 850 lei sau chiar 670 resigilat.

Cu ceva urme de folosire zice-se. De multe ori am luat de la resigilate unde aveau scris “zgârieturi fine” și erau absolut ca noi. Ce mă interesa că a mai fost folosit și că are cutia desfăcută? Ba chiar n-are încărcător. Oare cât e de greu să încarci telefonul ăla când 90% dintre noi avem în casă un încărcător micro USB?

Și între a alege un telefon de 4000 de lei și unul de 670, ghiciți ce aleg. Ba de banii “rămași” până la 4000, îmi mai iau o mașină. Pe care o voi duce azi la spălătorie. Interior, exterior, pusă niște benzină, dată o tură de cartier că tot e liber și vreme frumoasă.

Voi ce-ați face? V-ați strânge 2 salarii să vă luați un telefon pe care la anul îl veți vrea să-l vindeți, că apare altul, mai șmecher?

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.