Un ninja se poate curenta?

Noi, românii, avem prostul obicei de-a fura cablurile electrice. Că-s pline de cupru și e muncă ușoară. Te duci cu o secure și-o cazma, sapi juma’ de metru, dai de fir și-l retezi cu securea. apoi după alți 10 metri mai sapi juma’ de metru, dai de fir și iar îl retezi. Sau mai întâi sapi propile până dai de cablu. Da din momentul când ai retezat firul să nu te prindă potera, cât tu dai la cazma săpând a doua groapă. apoi iei firul în spinare, îl arzi în ogradă (arde doar exteriorul – interiorul de cupru rămâne) și-l vinzi la fier vechi.
ninja-sabieÎnsă întrebarea mea e alta: Oare un ninja se curentează dacă taie firul cu sabia?
Katana (sabia aia japoneză) e foarte ușor de mânuit și al naibii de rapidă. Știu că și mânerul e metalic (sau cel puțin opritorul e din metal). Ei, un ninja, cu o viteză mult mai mare decât a unui om normal, folosind o katana, poate tăia un cablu electric de grosimea unui braț de om, fără să se curenteze?
Nu spun că-n acel fir sunt mii de volți. Nu, să zicem 110 sau 220 (tot mortal e). În acea fracțiune de secundă cât el retează firul, se poate curenta? Sau, mai apucă să străbată tot firul, curentul ucigându-l imediat cum secționează un fir din acel mănunchi?
Ne-o plăcea nouă să zicem că un ninja e rapid, îi poate bate și pe Chuck Norris și pe Vladimir Putin în două secunde. Dar, totuși, nu are viteza luminii (viteza cu care se plimbă electronii ăla mortali pe firul de cupru).

După ce l-am văzut pe Samuraiul Modern, Isao Machii, parcă încep să cred că treaba e realizabilă. Capetele firului se vor depărta imediat (la viteza cu care le taie sabia) și nu-i dau prea mult timp firului să atingă metalul sabiei. Însă, vorbim de viteza luminii, 299.792.458 m/s. Și parcă nici Isao Machii nu e atât de rapid!

Voi ce părere aveți?

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.