50 de gabori închiși în biserică!

Asta da știre. 50 de polițiști au fost obligați să păzească pe timp de noapte 50 de biserici. Fiecare polițai a primit o biserică de păzit peste noapte, singuri singurei. Ușa a fost închisă în urma lor, iar oamenii legii s-au trezit în biserică, să păzească de hoți lăcașul de cult.

Ce să faci nene 9 ore singuri în biserică? Cât să te rogi? Cât să te zgâiești pe pereți și tavane? Oarte poți să dormi? Pe scaunele alea mititele nici măcar să ațipești nu poți. Să te întinzi pe jos? E păcat de Dumnezeu. Nu se cade. Și de altfel, cum să dormi în biserică? Noaptea te mai beși, mai vorbeti în somn, în ruptul capului nu!

Am stat și eu în post 12 ore pe câmp, în aeroport. M-am uitat la seriale și filme pe telefon. Și mă plictiseam îngrozitor. Dar să stai în biserică? Unii au fost mai norocoși, au avut de păzit și curtea bisericii. Mai ieși afară, mai tragi o țigară, apoi intri înapoi la căldură. Că presupun că au avut căldura pornită. Sau or fi venit cu radiatoarele d-acasă?

Mă întreb cei care au avut nevoie la toaletă, ce-au făcut? Că, după câte știu, biserica n-are și hazna înăuntru. E hala mare, unde se strâng “enoriașii” care-și dau coate bârfind pe unul și pe altul și naosul, încăperea aia unde numa’ popa și țârcovnicul au voie. Și eu, în vreo 2-3 ocazii am intrat acolo, cu sau fără popă. Odată ca să-mi ceară de la obraz bani pentru înmormântare, altă dată ca să repar stația audio a bisericii.

Așadar, de halit nu prea ai avut ce, de băut, cine știe, poate avea popa niște vin “d-ăla bun” pentru Paște, de dormit nu prea aveai unde. Să te joci pe telefon? Cât să te țină bateria? 2-3 ore, apoi sufletu’.

Să-ți pui muzică? Apropos, vreun polițist ascultă Paraziții? Cum ar fi să dai muzica pe speaker în biserică și să-l auzi pe Cheloo:

Dau cap, cad lat, sunt atrenat
Iti sparg nasul si-ti bag limba in gura
Sau te calc pe maini si-ti iau molaru’-n p**a
Garsoniera in pamant iti fac la misto
Minte-ma in gura ma-tii ca te mint si io.

Ah, am uitat de altă problemă. Dacă biserica avea și cimitir lângă ea? Și mai știți voi, casele astea mai scârțâie, mai părăie, mai una, mai alta… Cum să stai în cimitir de unul singur? Chit c-ai fi în biserică. Seara pleacă și groparii și cerșetorii. Sau, mai nasol dacă exista vreo biserică fără capelă. Și cu vreun plecat întru Domnul, uitat de rude și prieteni pentru 2 nopți acolo, până la înmormântare. Au primit vreun spor acești polițiști? Spor de pericol? De inimă rea?

Acum sindicatul Europol face gât la conducerea poliției Constanța, unde s-a întâmplat grozăvia în noaptea de 23-24 ianuarie. E cu dus și întors chestia asta, nimeni nu are dreptul să te rețină fără voia ta peste 15 minute. Darămite 9 ore? Chit că erai în exercițiul funcțiunii, dar tot aveai dreptul la o pauză de pipi, de țigară, de una, de alta…

Sursă foto: AFP.com

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.