Absurdități!

Sunt nevoit sa spun ca, pe langa situatia mult prea confuza generata de actuala pandemie, aproape zilnic ne confruntam nu numai cu frica si isteria generala, dar si cu multe, multe absurditati! Mediatizate in exces acestea nu numai ca ne sporesc grijile cotidiene, dar ne si pun, cu sau fara sa vrem, in ipostaza omului total dezorientat ce, din pacate, nici nu mai stie ce sa creada!?

Bunaoara, dupa ce aproape intreaga presa scrisa si audio-vizuala a relatat pe larg despre o intamplare mult prea iesita din comun, cand o tanara aflata intr-un magazin din Capitala a fost pur si simplu molestata de o alta tanara nevricoasa, te asteptai sa afli care-s urmarile si ce au interprins autoritatile in acest caz. Dar stupoare!Politia anunta ca deocamdata nu prea poate sa spuna prea multe si ca se asteapta ca, dupa iesirea din spital a victimei, aceasta sa faca plangere!

Bravos, domnilor! Deci daca, eventual, te bate unu’ de te omoara, trebuie sa astepti sa invie mortul ca sa faca plangere?! Altfel ce? Chiar nimic? Politia nu se poate auto-sesiza, cum ar fi normal?!

Pana ce ma voi lamuri, iata o alta absurditate. Desi se stie ca actualul sistem medico-sanitar din Romania-i de multa vreme intr-o dezordine cvasitotala, nimeni din cei direct raspunzatori de aceasta penibila situatie nu interprinde mai nimc practic. Doar promisiuni si vorbe goale. La acestea se mai adauga cate ceva, doar atunci, cum a fost, de pilda, recentul mega-incendiul de la Spitalul judetean din Piatra Neamt, cand -ati aflat- autoritatile au fost nevoite sa efectuieze de urgenta niste asa zise controale rapide prin toate spitalele din tara!

De ce n-au facut-o pana la intamplarea cu pricina, amplu mediatizata in intreaga lume?! Dar mostre de absurditati intalnesti, cum spuneam, si-n alte locuri din acest domeniu social, vital pentru binele si viata intregii societati. Probabil ce le-ati aflat, ori le-ati auzit sau chiar trait, asa ca nu le voi mai nominaliza acum, atat in lipsa de spatiu, cat si de lehametea pe care o traim cu totii in aceasta conjunctura ce pare fara sfarsit. A cui e vina,nu-i prea greu de spus. Poate ca o spuneti chiar dvs., cititori ai prezentului articol, sau macar o banuiti.

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ce faci miercuri?

Ce faceți miercuri, 4 iunie 2014? De ce vă întreb? Deoarece, la ora 11:30, Vodafone va avea un eveniment frumos....

Două povești cu polițiști

Prezint azi două povești cu polițiști, exact cum s-au întâmplat. Veți vedea că există și polițiști șpăgari și polițiști de...

Vrei să respiri sub apă? Află aici cum!

Echipamentul de scuba-diving poate fi extrem de costisitor. Însă ce-ar fi să-ți creezi singur uneltele necesare respirării sub apă? Cu...

Close