ADEVARURI INUTILE, DAR (PARADOXAL) FOARTE INTERESANTE!.

Se stie ca noi,oamenii suntem o specie inteligenta. In mai toate imprejurarile vietii,în fiecare situatie aplicam logica si analiza si putem rezolva cele mai multe probleme folosind aceste instrumente de baza. Dar v-ati gândit vreodata cât de simpla ar putea fi viata daca nu am mai „rumega”(analiza,cantari) totul si ne-am lasa purtati de val?!Stim ca-i putin probabil sa se întâmple asa ceva, însa, pentru câteva clipe, va propun sa lasam totusi orice logica si analiza,dupa care sa ne bucuram impreuna de aceste cateva adevaruri inutile, dar foarte interesante!..

1. 50% dintre lenesi(e vorba de animale) mor în timp ce îsi fac nevoile!

Lenesii îsi petrec cea mai mare parte a vietii mâncând si dormind în „casele” lor din copaci. Fiind animale cu un metabolism extrem de lent, o data pe saptamâna întrerup rutina de alimentare si somn, coboara din copac si ajung la sol ca sa defecheze si sa urineze.Aceasta simpla…. excursie le cere mare parte din energia zilnica. De asemenea, este un ritual riscant, deoarece lenesii sunt expusi la pradatori în acest rastimp. Dar savantii înca nu au gasit o explicatie pentru acest ritual bizar al lenesilor..

2. Delfinii se drogheaza intentionat, mestecând pesti-balon…

Când realizatorii de film de la Downers Productions înregistrau serialul documentar „Dolphins: Spy in the Pod”, au filmat delfini care rumegau încet pesti-balon si îi treceau de la unul la altul. Dupa ce au mâncat pestele-balon (numit Fugu în Japonia), delfinii au început sa se comporte ciudat.Potrivit lui John Downer,producatorul executiv al documentarului, „delfinii stateau cu boturile la suprafata de parca ar fi fost fascinati de propria lor reflexie”. Acest comportament este similar cu cel al oamenilor care folosesc droguri pentru afi high si a dus la presupunerea ca delfinii stiu care este cantitatea potrivita de toxina de peste-balon pe care trebuie s-o ingereze ca sa obtina efecte narcotice.

3. Stelele de mare au în corp apa de mare filtrata, nu sânge!
Stelele de mare sunt foarte diferite de pesti. Nu au înotatoare sau solzi. De asemenea, nu au branhii. Una dintre enigmele uimitoare legate de steaua de mare este ca nu are sânge în corp.În loc de sânge, ele au un sistem vascular cu apa, adica foloseste apa sarata pentru a pompa nutrimente în corp.

4. În ocean, la mare adâncime, traieste un… monstru!
Exista un cefalopod de mare adâncime al carui nume, Vampyroteuthis infernalis, înseamna literalmente„vampirul din iad”. De asemenea, acest animal îsi poate întoarce interiorul la exterior.Vampyroteuthisinfernalis este o creatura ce are câteva similaritati cu caracatita. Este un calamar ce traieste la adâncimi cuprinse între 600 si 900 de metri sau chiar mai mult. Are un corp gelatinos si opt brate precum cele ale caracatitei, legate între ele printr-o membrana.Calamarul-vampir este aproape în întregime acoperit cu organe care produc lumina, cu ajutorul carora emite fulgere stralucitoare. Una dintre trasaturile sale unice este ca atunci când este deranjata, creatura îsi extinde bratele si le înfasoara în jurul corpului, întorcându-se cu interiorul în exterior.Când este agitata,ea emite un nor de mucus bioluminiscent, care contine sfere de lumina albastra.

5. Creatorul discului Frisbee a fost transformat în chiar lucrul ce l-a inventat
In 1964, Edward Headrick a fost angajat ca manager general al Whamo, o companie care fabrica discuri Frisbee. El a schimbat designul discului si a reinventat strategia de marketing, motive pentru care popularitatea discului a crescut exponential.Curând, Headrick a devenit cunoscut drept „parintele sporturilor Frisbee”. Când a murit, cenusa sa a fost transformata în discuri memoriale, asa cum ceruse. Discurile au fost date prietenilor si familiei si au fost vândute în beneficiul Muzeului Memorial Ed Headrick.

6. De ce sunt albe excremenetele pasarilor?
Daca,intamplator sau nu, ati parcat vreodata masina sub un copac în care se cuibarea un stol, se poate ca natura sa va fi vopsit masina în alb peste noapte. Excrementul pasarilor este alb deoarece pasarile, spre deosebire de mamifere, nu produc urina.În schimb, secreta reziduuri cu azot sub forma acidului uric, care este excretat sub forma unei paste albe.

7. Homarii au dinti în stomac, care este situat în cap
La cina, homarul (pe care unii îl ametesc cu fum de cannabis) este considerat de toata lumea o delicatesa.Dar stiati ca acest animal nu are dintii în gura? Dintii sai se afla în stomac, care este situat, la rândul sau, în spatele ochilor.Homarii gusta mâncarea cu picioarele. Dupa ce o înghit, o mesteca cu dintii aflati în stomac.

8. De ce cu?itele pentru uns nu au vârf?
Cutitul de unt a aparut în jurul anului 1637. A fost introdus de cardinalul Richelieu, deoarece oaspetii sai de la cina obisnuiau sa se scobeasca în dinti cu vârfurile cutitelor ascutite. Fiindca cutitul cel nou era bont,oaspetii au renuntat la aceasta practica.Mai târziu, cutitele ascutite au fost complet interzise la masa de catre regele Ludovic al XIV-lea al Frantei, în 1669. Regele facuse asta pentru a evita ca oaspetii sa se înjunghie în timpul mesei si astfel, cutitele boante au devenit populare.

 

Interesante si inedite,placute sau ba,eu vi le-am oferit intocmai, asa cum a facut-o si,,incredibilia.ro”,principala sursa de informare….

 

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.