Pe căldurile astea, aș purta un kilt!

De când m-am îngrăsat, căldura a devenit un inamic aproape de neînvins. Zodie de foc, n-aveam treabă cu temperaturi de 33-39 de grade, nici nu transpiram. Asta pe vremuri, acum vreo 17-20 de ani. Acum însă, cum de trece temperatura peste 27 de grade, cum mă ia cu amețeli și transpirații. Și uite așa, am ajuns la concluzia că pe căldurile astea, aș putea să port un kilt. Sau o fustă?
Nu, să-i zicem kilt, fustă bărbătească. Desigur, mai există și pantalonii 3/4, ba unii chiar evazați, cum e fusta-pantalon, însă tot nu m-aș simți liber în zona haiducească. “Îl lovi mai la vale de buric, unde-i moarte de voinic“.

M-ar arăta careva cu degetul pe stradă? Ar râde de mine copii și nu numai? Iar kiltul nu poți să-l porți așa, cum te taie capul. Face parte dintr-un costum tradițional, pantofi de lac, ciorapi până sub genunchi, sacou, gentuță peste fustiță, mizda pă-sii. Nu arunci fusta pe tine, tragi baskeți în picioare și maieu cu găurele și ești gata de ieșit pe stradă.

Tocmai mi-am adus aminte că și ăștia în Star Trek purtau fuste. Și Pikard și Riker au fost văzuți cu o rochiță. Care, evident, făcea parte dintr-un costum de gală al Flotei Stelare. Ba pe vremuri, și băiețeii aveau rochițe. După cum ziceau și despre Hagi Tudose când era mic nu strica rochița.

În fine, căutând și eu după moda asta, să vedem dacă e atât de aiurea, după cum ar zice unii, am găsit niște kilturi de piele. Și băi nene, așa ceva chiar aș purta. Serios, ăsta motiv de conversație:
– Ce fustiță mișto ai, ești pe invers?
– E kilt. E stylish (plm, am zis că fustița e stylish), e de piele, ca sunt un ciumeg și în plus am mult mai multe buzunare ca pantalonii.

Și un kilt de ăsta de piele poate fi mai lunguț, păna la genunchi și dacă mai iei în picioare și-o pereche de bocanci ca Bad Piper, să vedem cine zice că nu-i mișto.

Însă ce m-aș face cu bocancii ăia lungi? Pe căldurile naibii?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Jocurile online, pierdere de timp și bani?

De multe ori aud întrebarea asta: "Sunt jocurile online o pierdere de timp, bani și nervi?" Aș mai adăuga și-oi...

Metode ingenioase in care folosesc unii containerele maritime

Daca erati de parere ca atunci cand vine vorba de containere maritime ele pot fi folosite intr-un singur mod si...

CUM ESTE VAZUTA ROMANIA?

Recent am gasit pe internet, intr-un site ("Noi iubim Romania. Iubesti-o si tu") o statistica europeana, judicios intocmita si documentata,...

Close