Advertorialul unui A-lister

Voi știți cum face un A-lister un advertorial? Cel mai simplu, fără să-i pese de SEO, de cuvinte cheie și de alte chestii.

El face așa:

Am sapelat la profesioniștii în design logo pentru blog și-s foarte mulțumit de serviciile lor!

Și gata! Ăla e tot articolul. Lumea dă click în masă, că dacă ăla a zis că e mulțumit, deci serviciile firmei sunt bune!

Eu până să ajung la nivelul ăla mai am. Vreo 5 ani așa și vreo încă 2000 de unici pe zi…

Dacă aș fi avut ceva capital când m-am apucat de blogul ăsta, păi scoteam Pagerank 4 la primul update și aveam sute de linkuri în Google. Asta e cu A-listerii de acum. C-au avut bani când s-au apucat de bloguri. Plus aveau background precedent. Ba ca ziariști, ba ca ceva membri de partid.
seo
Însă un blogger aflat la început de drum ce face? N-are bani de suc, are un domeniu shared, pe wordpress sau blogspot și nu-l ajută mai nimeni. Așa am făcut și eu. Cel puțin mi-am luat un domeniu propriu. Apoi am întrebat în stânga și-n dreapta alți bloggeri cum să fac o chestie. Răspunsuri am primit diverse, de la “marș mă d-aici” până la “uite vere deschizi aia, dai click acolo și copiezi codul ăsta…“.

Ideea e că poți găsi ajutor în blogosferă, indiferent de ce zice lumea. Chestia e să arăți că ai ceva în cap. Nu că ai scris 3 articole în care înjuri întruna. Nu se mai crește așa. S-a putut pe la începuturi, acum foarte, dar foarte rar să mai prindă asta. În al doilea rând, îți faci un nume, apoi renume scriind despre chestii interesante. Dacă tu scrii cum a fost la școală, sau cum a fost prima menstruație, nu te citesc decât 5-6 școlari.

Însă, depinde ce vrei să faci cu blogul.
a) jurnal personal
b) afacere

Dacă vrei să fie un jurnal personal, n-ai nevoie de SERP, SEO, pagerank, chestii d-astea.
Însă dacă vrei să-ți faci o afacere, un nume, un brand, după cum se vorbește în lumea asta 2.0, ai nevoie de-o firmă de profesioniști. Altfel, greu să te descurci singur cu chestii pe care nu le înțelegi.
Succes!

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.