Pietricele, pietricele, o să-mi fac salbă cu ele!

Soția mea mi-a dăruit cu ceva timp în urmă o pereche de butoni cu chihlimbar baltic. Atunci am aflat de la ea că se mai numeşte şi ambră şi constituie răşina unor pini fosilizată în urmă cu 50-60 de milioane de ani. Pe atunci, dinozaurii dominau planeta! Chihlimbarul ne ajută să ne găsim sufletul pereche şi ne întăreşte legăturile familiale. E piatra norocului şi a dragostei adevărate.

Şi cum soției îi place să comunice subliniindu-şi ideile cu gesturi ale mâinilor, care spun mai mult decât cuvintele, m-am gândit că i-ar trebui și ei niște bijuterii cu chihlimbar. Aţi văzut cât de graţioase sunt de la natură gesturile femeilor, dar acestea parcă n-ar fi elocvente fără inele, brăţări şi coliere, accesorii fără de care nicio ţinută nu-i completă.

Bijuteriile nu sunt doar nişte flecuşteţe drăguţe
De altfel, într-o seară, când ne pregăteam să plecăm într-o vizită, am văzut cum Adriana îşi alegea cu atenţie nişte bijuterii. Era foarte dulce, aşa concentrată la activitatea asta care se desfăşura (cum altfel?) în faţa oglinzii. Gesturile ei erau şi mai graţioase când proba o bijuterie. În acest timp, vorbea cu ele, le alinta, de parcă ar fi fost nişte copii în carne şi oase! Am întrebat-o dacă bijuteriile, aceste flecuşteţe drăguţe, înseamnă foarte mult pentru ea.
– Cum, pentru mine? mi-a răspuns ea, mirată de o întrebare atât de puerilă. Bijuteriile sunt importante pentru orice om, dar mai ales pentru femei. Cum mi-ar sta, fără bijuterii, rochia asta de seară, elegantă, ce-i drept, datorită croielii şi a materialului din care e confecţionată? Ar părea săracă, fără strălucirea pe care i-o conferă un colier ca acesta. Fără cerceii asortaţi, fără brăţara asta minunată, fără flecuşteţelea astea, cum le spui tu, m-aş simţi nesigură pe mine, de parcă m-aş duce la teatru îmbrăcată în trening..
– Dar tu eşti la fel de frumoasă şi cu trening, şi (mai ales!) fără el, şi cu, şi fără bijuterii. Ştiu că nu sunt flecuşteţe, e un cuvânt nepotrivit, fiindcă unele pot costa o avere. Dar de ce capeţi siguranţă de sine etalându-ţi bijuteriile?
– Fiindcă mă face să strălucesc cu o ţinută în care mă simt bine. Vrei să ai lângă tine o femeie sigură de valoarea de sine sau una umilă, care nu-şi găseşte locul? Şi să ştii că preţul e puţin important când e vorba de bijuterii. Esenţial e să te înţelegi cu ele, să te completeze ca persoană.

M-a amuzat dialogul, dar atunci am înţeles că femeile pun mare preţ pe ţinută, iar bijuteriile fac parte din ea. Am încheiat discuţia fiindcă trebuia să ne grăbim, dar pe drum, în taxi, am întrebat-o într-o doară ce bijuterii preferă. Mi-a aruncat o privire uimită şi uşor amuzată, după care mi-a şoptit cu seriozitate:
– Iubi, îmi plac bijuteriile, oricare ar fi acestea.

Seara a fost agreabilă pentru amândoi, dar asta nu m-a făcut să uit preferinţele ei în materie de bijuterii. O trăsesem de limbă deloc subtil, dar se apropie marea sărbătoare a Crăciunului şi voiam să-i fac un cadou. Nişte bijuterii din chihlimbar erau cele mai potrivite, deoarece acest cristal magic însemna într-o vreme prezenţa Domnului. Voiam să fie un cadou cu semnificaţie, special pentru noaptea de Crăciun.

margele-portelan-filigranDe ce bijuterii?
Bineînţeles, am căutat nişte bijuterii şi am dat de multe site-uri. Văzând prima pagină, am înţeles imediat preferinţa Adrianei. Într-adevăr, oricare bijuterie are o frumuseţe aparte. Orice cadou i-aş face, s-ar potrivi perfect la una dintre ţinutele ei. Nu există kitsch-uri, ci numai bijuterii fine şi elegante. Erau atât de multe şi atât de atrăgătoare, încât mă aflam în dificultate. Nu ştiam ce să aleg! Dar văzând oferta vastă de mărgeluțe, rotițele au început să-mi zbârnâie! Poate nişte bijuterii făcute de mine?

Asta deoarece știu să creez singurel bijuterii, ba chiar i-am terminat acum două săptămâni o brățărică de care e tare mândră. Să mă apuc să văd și cu accesorii martisoare ce pot crea, mai ales că e pe vine martie! Am căutat margele accesorii și-am observat că nu-s deloc scumpe, cu toate că-s de cea mai bună calitate. Accesorii bijuterii de calitate iei doar de la Gemsale!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.