Aer condiționat de cameră

Un aparat de aer condiționat este o soluție pentru răcirea unei părți a unei case.

Dacă asigură răcire numai acolo unde este nevoie, aparatele de aer condiționat de cameră sunt mai puțin costisitoare pentru a funcționa decât unitățile centrale, chiar dacă eficiența lor este, în general, mai mică decât cea a aparatelor de aer condiționat central.

Aparate de aer condiționat mai mici (de exemplu, cele care au mai puțin de 7,5 amperi de electricitate) pot fi conectate la orice circuit casnic de 15 sau 20 amperi, 115 volți, care să nu fie împărțit cu alte aparate majore. Aparatele de aer condiționat mai mari (de exemplu, cele cu mai mult de 7,5 amperi) au nevoie de propriul circuit dedicat de 115 volți. Cele mai mari modele necesită un circuit dedicat de 230 de volți.

Eficiența unui aparat de aer condiționat Gree split, de  cameră este măsurată de raportul de eficiență energetică (EER). EER este raportul dintre capacitatea de răcire (în unitățile termice britanice [Btu] pe oră) și puterea de intrare (în wați). Cu cât este mai mare ratingul EER, cu atât este mai eficient un aparat de aer condiționat. Când cumpărați un aparat de aer condiționat pentru încăpere, căutați eticheta ENERGY STAR.

Capacitatea de răcire necesară pentru un aparat de aer condiționat depinde de dimensiunea camerei care este răcită – aparatele de aer condiționat din cameră au, în general, capacități de răcire care variază de la 5.500 Btu pe oră la 14.000 Btu pe oră. Un termen obișnuit de evaluare pentru dimensiunea aerului condiționat este „tonul”, care este de 12.000 Btu pe oră.

Dimensiunea corectă este foarte importantă pentru aerul condiționat eficient. Achiziționarea unui aparat de aer condiționat mai mare nu vă va face neapărat să vă simțiți mai confortabil în lunile călduroase de vară. De fapt, un aparat de aer condiționat din cameră prea mare pentru zona pe care se presupune că trebuie să o răcească va funcționa mai puțin eficient decât o unitate mai mică, corect dimensionată. Motivul: o unitate supradimensionată va răci încăperea până la punctul de reglaj al termostatului înainte de a se produce o dezumidificare corespunzătoare, ceea ce face ca zona să se simtă incomodă la dezumidificare decât o unitate mare care pornește și se oprește prea des.

Pe baza dimensiunii singure, un aparat de aer condiționat are nevoie, în general, de 20 Btu pentru fiecare metru pătrat de spațiu de locuit. Alți factori importanți care trebuie luați în considerare atunci când selectați un aparat de aer condiționat sunt înălțimea camerei, climatul local, umbrirea și dimensiunea ferestrei.

Verificați dacă sistemul electric al casei dvs. poate satisface cerințele de alimentare ale unității. Unitățile de cameră funcționează pe circuite de 115 volți sau 230 volți. Recipientul casnic standard este o conexiune pentru un circuit de ramă de 115 volți. Unitățile de cameră mari cu o valoare de 115 volți pot necesita un circuit dedicat, iar unitățile de cameră cu o valoare de 230 de volți pot necesita un circuit special.

Dacă vă montați aparatul de aer condiționat lângă colțul unei camere, căutați o unitate care să-și poată direcționa fluxul de aer în direcția dorită pentru aspectul camerei. Dacă aveți nevoie să montați aparatul de aer condiționat la capătul îngust al unei încăperi lungi, atunci căutați un control al ventilatorului cunoscut sub numele de “Power Thrust” sau “Super Thrust” care trimite aerul răcit mai departe în cameră.

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.