Ai luat șpagă de la videochatiste?

Am observat că, de multe ori, fetele de la videochat lasă “șpagă” sau tips la curieri. Și nu vă gândiți că gata, exact ca-ntr-un film pentru adulți, sună curierul/ băiatul cu pizza la ușă, o prinde pe gagică fără bani și ea se gândește să plătească în natură.

Nu, asta NU SE ÎNTÂMPLĂ NICIODATĂ.

Nu mă plâng, primesc șpagă. 2, , 10, 15 sau chiar 30 de lei am primit. Punem în medie 2 lei de la fiecare client, la 10 clienți iau minim 20 de lei. Iar dacă e weekend, sar de 50 lei. Ce fac eu ca să primesc tips sau șpagă, cum îi zic? Aduc mâncare. Sau alte chestii pe care le comandă clienții printr-o aplicație de-ți trimite acasă în principal mâncarea. Spuneți-i Bolt, Glovo, Tazz sau oricum, eu sunt unul dintre curierii ăia pe care-i vezi pe străzi cu ghiozdanele imense în spinare. La mine mai greu să-l vezi, am geamuri fumurii, însă înțelegeți ideea.

Și cu ocazia asta m-am gândit să atăt câteva tipuri de clienți pe care-i găsim zilnic.

1. Clientul care nu știe unde stă
Acest tip de client “pică” al naibii de des. Ei zic blocul C1 dar nu există blocul C1 în complexul rezidențial. Există blocul 1. Sau dau ca punct de reper nu știu ce magazin care e la colț de stradă. Însă strada lor e paralelă cu strada cu magazinul. Sau pun PIN-ul de la GPS la vreo 3 km de adresă. Sau îți dau o adresă incompletă că “am mai făcut comandă, știe băieții unde s-o aducă lu’ Gică“. Că noi, toți curierii (1000 și ceva de inși) suntem strânși pe stadion și învățați că Gică lăcuiește în blocul 1, etaj 3, apartament 22. Și că-l găsim întotdeauna în fața blocului, e ăla cu șapcă albă, cum să nu-l știe toată lumea pe Gică?

2. Clientul “comod
Alt tip de client care pică fix când ți-e lumea mai dragă. Comandă vreo 4 baxuri de apă, de suc, plus vreo 2-3 sacoșe pline de cumpărături. Și, unde e clenciul, clientul stă pe la etajul 10 și liftul abia merge, sau stă la etajele 3-4 în blocuri fără lift. Și cară-le nene pe scări. Eu așa aș face în locul lor. De ce să mă car cu greutate pe scări? Fac comandă, vine curierul și mi le bagă-n casă. Și-i mai dau și lui (sau nu) 5-10 lei tips.
Aici am dat de-o videochatistă, un model de la prime-studios.ro. A comandat apă și suc, câte un bax de fiecare, plus o sacoșă de cumpărături. Dar fata a fost simțită, a lăsat șpagă 15 lei.

3. Clientul nemulțumit
Slavă Domnului, acest tip de client îți pică greu. În general oamenii sunt bucuroși că le vine comanda la nas, fără să facă nimic altceva decât să butoneze la PC/ mobil, apoi să deschidă ușa și să aibă comanda-n brațe. Dar, cum nu există pădure fără uscături, mai dai și de câte un nemulțumit. Că ai ajuns târziu, că aplicația îi zicea oră estimată 3 jumate și tu ai venit la 4 fără 10, d-astea. Și el nu înțelege că, de multe ori, întârzierea nu depinde de curier, ci de magazin. Că și ăia de la magazin sunt oameni, care stau câte 8 ore în picioare și fac comenzi pe bandă rulanță. Au de servit și clienții din magazin și de făcut pachete pentru curieri. Și se mai întârzie. Dar clientul nu vrea să înțeleagă asta.

Cam astea sunt cele mari trei tipuri de clienți. Dai de tot felul de oameni, de la bogătașul care nu zice nici bună ziua când îi aduci comanda, la omul care-ți dă 15 lei că i-ai adus pizza la nas. De la fata de la angajari videochat Bucuresti la studentul care vrea și altceva în afară de zacusca de la mă-sa. Care îți dau și ei, unul mai mult, altul mai puțin. Dar, aproape de fiecare dată, deschid ușa cu zâmbetul pe buze. Și dacă nu sunt zâmbăreți, nu te demoraliza. Acum aici nu-ți zâmbește nimeni, peste două comenzi îți zice unul “mulțumesc” din toată inima de-ți luminează și ție clipele.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.