Am reușit!

Am învins. După 2 săptămâni, am reușit să-mi montez un dulap suspendat. La prima vedere nu e mare uzină să faci treaba asta, însă altul cred că-și băga picioarele și se lăsa păgubaș, vâzând câte piedici i se pun.

Săptămâna trecută m-a apucat vrednicia. Am luat o mască de chiuvetă și un dulap suspendat. Masca veche de chiuvetă era vai de mama ei, în urma incendiului. Am revopsit-o, însă tot strâmbă era (era din plastic) și cerea să fie schimbată.

Așa că am căutat pe net și-am găsit la Brico Depot mască de chiuvetă cu 80 lei. Bașca dulap suspendat cu 75 lei. Unul din dulapurile vechi a căzut peste mașina de spălat (căreia i-a spart capacul de deasupra) și-a împrăștiat pe jos vreo 2 seturi de pahare și cești. Am rămas fără pahare de vin, fără păhărele de țuică, fără niște ceșcuțe frumușele de cafea, însă, ca prin minune, s-au salvat paharele mamei cu elefanți pe care nu le folosim decât în foarte rare ocazii.

M-am apucat de-am montat masca de chiuvetă. Neavând un banc de lucru, treaba a fost mai greuță, am stat ba în genunchi, ba în picioare, aplecat etc. În vreo 2 ore am reușit să o montez. Apoi, am zis că dacă tot schimb masca, să fac și modificări în bucătărie. Așa c-am luat frigiderul și l-am pus în locul mașinii de spălat, după ușă, mașina de spălat lângă frigider, iar chiuveta am mutat-o în locul aragazului. Aragazul l-am pus în locul mesei, iar masa în locul unde era frigiderul, pe centrul bucătăriei.

Numai că mutând chiuveta, trebuiau prelungite câteva țevi. Alea de apă și cea de scurgere. Norocul meu a fost că era Mariusică acasă, venit în vizită din Brașovul pe care l-a îmbrățișat de vreo 2 ani.
Căci, punând omul mâna pe tevile de apă, se sparge una de apă caldă, de sub chiuvetă. Oprește apa, du-te și cumpără piese de schimb. După vreo 4 ore de muncă eram gata. Adică apa nu mai curgea, chiuveta era instalată la locul ei, mai rămăsese niște apă pe jos de strâns. Am strâns apa aia, m-am apucat de-am mutat singur frigiderul la locul lui (să fi fost vreo 12 noaptea), apoi am adormit, frânt.

După 2 zile am zis să montez și dulapul ăla suspendat. În 2 ore îl montasem frumos, pe hol. Mă bucur că mi-a trecut prin cap să-mi iau o bormasina asta anul trecut. A ajuns și la prieteni și-au folosit-o cu succes. Am dat găuri în pereți, în lemn și-n metal cu ea. Evident, trebuie luate burghie de Doamne ajută, nu prostiile cu care vine ea.

Dar, treaba a mers repede. Am luat măsuri și m-am pus pe peretele bucătăriei să fac semne unde trebuie date găuri. Am măsurat de 2 ori, totul era OK, așa că m-am apucat și-am făcut găurile necesare. Asta după ce-am întrebat în stânga și-n dreapta ce chestii de prindere care să țină dulapul (plin de veselă, deci greu), în perete de BCA.

Și m-am apucat să dau găuri în perete. Le-am dat foarte ușor. Am chemat pe Pelky să mă ajute să-l pun sus, că era greu și nu puteam singur. Surpriza a venit când am observat că se prinde bine doar în 2 șuruburi, nu în 4. Pentru că în stânga, am nimerit fix între 2 bucăți de BCA

A venit Răzvan și-a reușit să mai fixeze bine un șurub. Acum dulapul stă în 3, în stânga sus nu am reușit să-l fac să stea decât așa, de ochii soacrei. Am mai pus dedesubt un L metalic, fix pe mijlocul dulapului, așa că am încredere să-i pun în el una-alta. Paharele bune însă nu le voi mai pune acolo.

Așadar, au fost câteva zile de lucru, însă mă bucur că am reușit să fac trebușoara asta. După ce, cu o lună în urmă mi-am reparat singur și patul. Patul pe care-l am de vreo 25 de ani. Pe mijloc are o bârnă metalică, iar în părți are lănteți. Și stătea salteaua pe plăci de placaj, sprijinite pe lănteții laterali și pe bârna centrală. Plăci care s-au rupt, am crescut, m-am îngrășat, în patul ăla au stat cel puțin 2 persoane, plus “distracția” de noapte, normal să se rupă. Așa că-n loc de plăci de placaj am pus scânduri de lemn și deasupra lor plăci de placaj. Alte plăci, nu cele rupte.

Și luna trecută s-a rupt și bârna aia centrală.
Când m-am băgat la culcare pe la 2 dimineața, am pus genunchiul fix pe centrul patului, la picioare, unde bârna se ținea în 3 holșuruburi. Și s-a fărâmat. Reparația însemna să pun ceva dedesubtul bârnei, ca să fie la aceeași înălțime ca și capul patului. Și-am rezolvat treaba cu 8 lei. Am luat 6 cărămizi de la Brico Depot.

Fac aici o paranteză. Proaste cărămizile astea noi, fraților. Țin minte de cărămizile alea vechi, “țigănești“, care te țin sute de ani. Astea noi sunt deja crăpate.

Am găsit 6 bucăți cu crăpături cât mai puțin vizibile și le-am pus sub bârnă. 2 la picioare, 2 la mijloc si 2 la cap. Deoarece o cărămidă are 6 cm înălțime și mie bârna îmi trebuia fix la 12 cm de podea. Și așa mi-am reparat și patul fără probleme și am siguranța că nu sa va ma rupe nimic la el cel puțin 10 ani de acum înainte.

Și uite așa, a fost o operioadă în care am făcut diverse prin casă. Treaba nu s-a terminat, însă tot e bine c-am făcut ceva ce trebuie de-o bună bucată de vreme făcut.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.