Amenajarea unui foisor in gradina ta

terasaCum sa ne amenajam gradina este o intrebare pe care si-o pun toti care detin un astfel de spatiu. O gradina amenajata corect va fi foarte frumoasa si foarte utila pentru cei care o folosesc, devenind pentru acestia o oaza de liniste si de relaxare. Amenajarea unui foisor va completa perfect peisajul unei gradini, oferindu-i acesteia un aspect si un aer deosebit.

Un foisor este locul perfect in care sa  te relaxezi, in care sa te ascunzi de soarele puternic din timpul verii sau de ploaie astfel incat sa-ti petreci ziua intr-un mod placut fara a tine cont de conditiile meteorologice sau de multi alti factori care iti pot impiedica petrecerea zilei in natura.

Foisorul poate fi construite din diverse materiale si in diverse stiluri astfel incat sa raspunda perfect tuturor gusturilor. De asemenea, ai posibilitatea de a-ti pune amprenta si de a-ti personaliza foisorul astfel incat sa fie unic. Foisorul poate fi realizat in diverse stiluri, precum clasic, rustic, retro, feng-shui sau eco, in diverse forme, precum rotund, patrat, dreptunghiular, oval, hexagonal, etc, si din diverse materiale, precum dale, lemne, pietre, nisip si nu numai, cel mai folosit fiind lemnul.

Va sugeram sa folositi in ceea ce priveste pardoseala exteriora un sistemul de pardoseli suprainaltate ce este compus din placi modulare dispuse pe suporti speciali din polipropilena. Un avantaj mare al aceastei pardoseli pentru foisorul din gradina ta este reprezentat de rezistenta sporita a sistemului, placile nu se sparg, fiind fabricate din material compozit cu ranforsare metalica interioara.

Insa ca foisorul sa arate bine este necesar ca acesta sa se potriveasca cu gradina, spatiul acesteia, cu celelalte decoratiuni ale gradinii precum si cu arhitectura casei. Dupa alegerea stilului in care foisorul va fi construit si a designului acestuia trebuie sa alegeti locul in care acesta va fi amplasat. Locul trebuie ales cu atentie astfel incat sa nu peturbe intrarea in casa, in curte, ceilalti vecini, accesul in garaj, sa nu blocheze poarta si multe altele. La fel de important este si sistemul de iluminare pe timpul noptii – instalatia foisorului va trebui conectata la instalatia electrica a casei.

Construirea unui foisor este destul de usor de realizat si nu implica foarte mult timp sau prea multe costuri. Pentru inceput este necesar turnarea unei fundatii nu foarte adanci, in asa fel incat aceasta sa poata fi ferita de inundarea cu apa. De asemenea, foisorul poate fi construit si pe doua niveluri. Primul nivel poate fi gen demisol, in care o mare parte din acesta sa fie ingropata. Acest nivel poate fi folosit ca beci sau depozit. Acest nivel poate fi construit din ciment si acoperit cu pietre si roci astfel incat sa aiba un aspect rustic deosebit. Apoi se va forma schela foisorului propriu-zis. Cand faceti acest lucru este bine sa tineti cont de amplasarea gratarului, a intrarii, daca foisorul este acoperit pe toate partile sa faceti cel putin o fereastra, si multe alte aspecte. Dupa imbracarea propriu-zisa a schelei se va trece la acoperis. Acoperisul va fi invelit cu tigla sau cu tabla, respectand structura invelitoare a casei.

Dupa ce faceti toate acestea puteti trece la decorarea peretilor sau a lemnului in cazul in care ati optat pentru acesta. Pentru ca el sa fie protejat impotriva trecerii timpului si a diferitelor conditii meteorologice ce sunt pe parcursul unui an este recomandat sa nu lasati lemnul in starea sa naturala.

Il puteti da cu lac de mobila precum si cu diferite baituri de lemn care ii vor schimba aspectul si culoarea. In acelasi timp acestea il protezeaza impotriva conditiilor meteo, a trecerii timpului, a daunatorilor si a cariilor de lemn care in timp il pot distruge. Dupa aceasta etapa puteti trece la decorarea interioara a foisorului. Mobilierul ales trebuie sa se potriveasca cu stilul acestuia. Pentru materialele de care aveti nevoie pentru construirea acestui foisor puteti accesa aceasta pagina web, dand click aici. Construiti si amenajati foisorul astfel incat acesta sa-si atinga scopul si anume acela de a va oferi un loc de liniste, odihna si relaxare.

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.