Armele de airsoft pot fi fatale?

Ca mulți alții, mi-am pus și eu întrebarea dacă armele de airsoft pot fi fatale. Răspunsul este DA. Și veți vedea mai jos de ce. Însă, înainte de-a ne arunca în părțile deloc frumoase ale acestui sport, hai să vedem cu se se mănâncă acest airsoft.
Prietenul Dorian are echipament complet și se joacă o dată la 2 săptămâni cu echipa lui. eu, cu-n pistol amărât cu defecțiuni, nu am reușit să intru în echipa lui. Plus că-s gras, nu m-ar lua nimeni în vreo echipă. Dorka e lunetist. Are o pușcă meseriașă cu lunetă, stă pitulat și lovește inamicul imediat cum îl vede.

Inițial pe mine nu m-a pasionat sportul ăsta. Armele da. De mic îmi plăceau pistoalele, puștile și mașinuéle. Apoi am început să-mi cumpăr singur pistoale fel de fel. Majoritatea niște chinezării ordinare, luate din piață. Trăgeau cu bile de 6 mm și zilnic descărcam vreo 3 încărcătoare în diferite ținte. Asta până mă plictiseam să adun biluțele din casă și să le încarc iar în încărcător.

Când a început să prindă conceptul de airsoft în țară, nu prea m-au interesat. Deoarece îmi luasem pistol pe gaze deja. Cu adeverință de la poliție, pe numele meu, deja eram în liga băieților mari iar astea de airsoft cu CO2 mi se păreau copilării. Însă, încet încet, m-au atras și pe mine. Voiam și eu să trag cu ceva, să iasă un proiectil pe țeavă. La cel cu gaze nu ieșeau decât gazele lacrimogene. Și doamne ferește să tragi cu ăla pe undeva, că-i zgomot de armă, îți vine poliția pe cap în cîteva minute. Și ca să nu dau cu subsemnatul printr-o secție, am tras cu pistolul în natură.

La țară, într-un popas pe undeva pe Valea Oltului, de-am speriat un biet cioban, la munte, ba chir și-n București. Povestea, pe larg, se poate citi aici.

Acum, pistolul meu îmi face probleme. Vorbesc dee cel de airsoft. Mi se descarcă gazul ca nebunul, după primul foc. Nu știu dacă așa ceva se repară sau trebuie luat un alt pistol/ încărcător.

Și să revin la fatalitatea acestor arme. Ce credeți că se întâmplă dacă trageți cu o bilă de metal într-un geam? La mine a trecut bila prin geam, fără să-l spargă. Mă așteptam să-l facă fărâme, sincer să fiu. Însă, a trecut prin el ca prin brânză. Și tare n-aș vrea să aflu ce pățești dacă primești o bilă metalică în corp. Tocmai de aceea, bilele de metal sunt din ce în ce mai greu de procurat.

Și în caz că cineva credea că poate ieși cu pistolul pe afară să se ciumegească vecinilor, vești proaste. Cowboyul primșete și-o amendă să-l usture peste tot, plus dosar penal. Tocmai de aceea, acest sport nu înseamnă doar pistolul, bilele și buteliile de gaz. Dacă vreți să faceți totul ca la carte, luați echipament complet airsoft și folosiți-l în locurile special amenajate. Și veți vedea că nu-i așa simplu precum credeți, ca-n filmele cu Terminator…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ALEGEȚI CÂȘTIGĂTORUL RUNDEI A DOUA DE CONCURS!

A venit vremea să alegeți câștigătorul concursului. Runda trecută a câștigat Savoir Faire. Acum cine va fi câștigătorul bannerului? Articolele...

Recruitment & Selection Management

Atunci cand esti una din persoanele care se ocupa de recrutari, vizualizarea atator CV-uri te da peste cap si te...

FERICIREA,DOAR O FORTA INTERIOARA?!…

  ,,Fericirea nu e ceva gata facut,ea vine din faptele tale"(Dalai Lama) Da ,spun eu,o forță interioară aflată insa în...

Close